Medi ambient

policial

maltractament animal

Arrestat per haver maltractat porcs, a Cunit

La Guàrdia Civil localitza 30 porcs vietnamites en estat d’abandonament

Agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil han localitzat a Cunit (Baix Penedès) una granja amb porcs vietnamites que mostraven un greu estat d’abandonament. En aquest sentit, han detingut, i li han pres declaració en qualitat d’investigat, un home de 64 anys resident a Barcelona que seria el propietari dels animals. La granja va ser localitzada gràcies a la informació recollida per la Policia Local de Cunit que va tenir coneixement de l’estat de desatenció que patien els animals. Els agents del Seprona es van presentar a la granja a final del mes d’agost i hi van localitzar 32 porcs de raça vietnamita en pèssimes condicions de salut. Segons han informat en una nota, els animals presentaven evidents símptomes de desnutrició i desatenció veterinària. En el moment de la inspecció, al recinte on estaven tancats els animals no hi havia ni menjar ni aigua, i l’estat sanitari i higiènic era deplorable. Després de fer la inspecció i comprovar que la vida dels animals corria perill, la Guàrdia Civil va iniciar el procés per localitzar els propietaris de la granja, i van localitzar a Barcelona un home de 64 anys que, segons van comprovar, acudia de forma esporàdica a Cunit per donar menjar als animals. Quan va ser localitzat, els agents van requerir-li que es presentés a la granja per atendre els animals, moment que van aprofitar per arrestar-lo i prendre-li declaració com a investigat. La Guàrdia Civil ha traslladat les diligències al jutjat de guàrdia del Vendrell perquè instrueixi la causa.

Gossera a Calafell

A principi d’aquest estiu, la Policia Local de Calafell va localitzar al seu terme municipal una gossera il·legal amb diversos animals en estat d’abandonament. Igual com ha passat a Cunit, la policia va localitzar el propietari i li va requerir l’atenció dels animals al mateix temps que el denunciava per maltractaments. Arran d’aquesta operació, l’Ajuntament de Calafell va decidir fer una batuda per tot el seu terme per localitzar gosseres il·legals o on els animals estan en pèssimes condicions sanitàries i higièniques, i en va localitzar un total de sis. La majoria incomplien la normativa urbanística, i en algunes els animals també presentaven símptomes de desnutrició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona