El gel complica el retorn a la normalitat

Una quarantena de vies continuaven amb problemes ahir al Camp i l'Ebre, i uns 900 alumnes no van poder anar a col·legi

Almenys quatre centres del Priorat –els de Bellmunt, el Molar, Gratallops i la Vilella Baixa– van tancar ahir encara per la nevada, i es van veure molt afectades les línies de transport escolar. Al Priorat, no va funcionar cap de les 19 que hi ha, que transporten 368 alumnes. A la Terra Alta n'hi va haver nou sense servei, amb 349 afectats; a la Conca, 5 més –les 4 que porten a Santa Coloma, i la que baixa de Vilanova de Prades– amb més d'un centenar d'escolars, i una altra a la Ribera d'Ebre, a Tivissa, amb 42 alumnes més. En total, vora uns 900 escolars a la demarcació a qui se'ls van allargar les vacances un dia més, als quals encara en caldria afegir uns 1.300 de l'Anoia, les Garrigues, l'Urgell i la Segarra.

La molta neu acumulada a la calçada –ahir a la matinada van tornar a caure volves en algunes comarques–, les clapes de glaç o les restes de branques que hi han caigut pel pes de la neu van fer que ahir a la nit una dotzena de carreteres de la xarxa secundària de les comarques d'interior del Camp i l'Ebre encara restessin tallades, i en una vintena més s'hi obligués a portar cadenes o s'hi hagués d'extremar la precaució. Els sis equips llevaneu de la Diputació, amb la col·laboració de serveis de la Generalitat i de l'Estat, van circular durant tot el dia netejant i escampant sal, fins i tot en llocs on ja havien actuat però on la neu havia tornat a acumular gruixos de fins a un metre. Pel que fa al servei ferroviari, només es va informar de retards d'entre 30 i 60 minuts en la línia del TAV entre Madrid i el Camp. La principal preocupació a la majoria de pobles afectats, entretant, ahir era continuar traient la neu acumulada dels carrers i tirar-hi sal al migdia –aprofitant el desglaç– per evitar que a la nit s'hi tornessin a formar les grans plaques de gel que ahir feien molt perillosa la mobilitat, tant a peu com en vehicle. En alguns casos encara no s'havia pogut arribar a algunes granges on calia alimentar els animals, o a masies, com una de la Fatarella, que va estar tres dies aïllada. A la Sènia també van haver de rescatar un excursionista de Múrcia perdut des de feia dies, amb símptomes d'hipotèrmia i desnutrició. Segons el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, des de diumenge a la tarda va quedar restablert amb normalitat el servei elèctric a tot Catalunya, si bé en alguns llocs hi calien encara grups electrògens. En alguns pobles de la Terra Alta no hi havia telèfon. Avui s'esperen precipitacions a tota la demarcació, que en principi en cap cas seran de neu, la qual cosa podria afavorir el desitjat desglaç.

AFECTACIONS VIÀRIES

Carreteres tallades ahir a les 22 h.
TP-7013 de Vilaplana a Alforja
TV-2441 de les Pobles a Querol
TV-3301 de Bot a Prat de Comte
TV-7012 d'Arbolí a Alforja
TV-7411 de Riba-roja a la Pobla de Massaluca
T-233 de Sarral a Belltall
T-311 de Pratdip a la C-44
T-313 entre Duesaigües i el Coll de la Teixeta
T-330 d'Arnes a Horta de Sant Joan
T-602 des d'Escala Dei a Torroja del Priorat
T-704 de la Mussara a Vilaplana
T-730 de la Figuera al Molar
Principals vies on calien cadenes
C-241d entre les Piles i Santa Coloma de Queralt
TV-7021 entre Cornudella i la Morera
TV-7042 entre Montblanc i Rojals
T-243 entre Conesa i Vallfogona
T-702 i T-703 des de la Palma d'Ebre cap a la Bisbal i Flix
TV-3223 entre Pradell i la Torre de Fontaubella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona