Medi ambient

Una xarxa d’ecoturisme europeu es fixa en el Delta

El projecte DestiMED impulsa el turisme sostenible en espais naturals d’Europa i entre tretze propostes escull la de l’Ebre

Empreses locals dissenyen un paquet turístic que estarà en fase de proves

El delta de l’Ebre és un dels tretze espais naturals de la conca del Mediterrani escollits per formar part d’una xarxa de destinacions turístiques sostenibles. El projecte DestiMED, en què també hi ha indrets com ara Menorca i la Camarga, té l’objectiu d’impulsar un canvi en el model turístic d’aquestes zones d’alt valor mediambiental per tal de conservar-les. Arreu d’aquestes zones s’estan confeccionant paquets d’ecoturisme. De moment seran proves pilot que, fins al 2019, hauran de passar filtres de qualitat i que se sotmetran a una anàlisi de l’impacte que hi deixen els turistes sobre el medi ambient.

“El Mediterrani és un punt calent de biodiversitat, amenaçat pel turisme massiu”, adverteix Carla Danelutti, una de les coordinadores del projecte. “La conservació sense desenvolupament sostenible és molt difícil d’assolir”, afegeix.

Per la seva condició de reserva de la biosfera, les Terres de l’Ebre era una zona ideal per acollir el projecte DestiMED. El coordinador tècnic de la reserva, Josep Aragonés, ha indicat que compleix els objectius marcats per la Unesco de “conservar els valors naturals i patrimonials i desenvolupar socialment i econòmicament les comunitats locals”.

Un grup de deu empreses del Montsià ja han dissenyat una ruta turística molt ambiciosa que s’anomena Els colors de la vida salvatge al delta de l’Ebre. L’epicentre serà a Sant Jaume d’Enveja, que segons el seu alcalde, Joan Castor, necessita “desenvolupar més el sector turístic”.

La Unió Internacional de Conservació per a la Natura coordina aquest projecte, que està finançat amb 2,5 milions d’euros de fons europeus per la cooperació entre regions.

LA XIFRA

13
espais naturals
protegits de Grècia, França, Itàlia, Croàcia, Albània i l’Estat espanyol formen part de DestiMED.

Quatre dies per gaudir dels colors del Delta

L’agència Nòmada Viatges ha coordinat el paquet turístic Els colors de la vida salvatge al delta de l’Ebre. En quatre dies i tres nits es conjuguen tots els grans atractius de la zona: el riu Ebre, l’ornitologia, el cicloturisme, les tradicions, el cultiu de l’arròs, la gastronomia... L’oferta està dirigida a grups reduïts de turistes, sobretot anglosaxons, i es durà a terme en temporada baixa. El gerent de Nòmada Viatges, Ramon Vidal, destaca que, a diferència d’altres, “aquest producte està dissenyat des del propi territori”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona