Medi ambient

Metereologia

Afectacions de les tempestes: tota la informació actualitzada

A la demarcació de Tarragona les precipitacions van acompanyades de fortes ratxes de vent que estan provocant la caiguda d’arbres a la via. En aquest sentit, es recomana extremar les precaucions en la conducció.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit SCT hi ha diverses carreteres tallades a conseqüència de les pluges:

TV-3301 entre els punts quilomètric 1 i 1,5 a Bot

TV-3531 entre els punts quilomètric 0 i 5,5 a Gandesa

També s’han produït afectacions puntuals del trànsit derivades de petites esllavissades a les vies:

T-741 al punt quilomètric 4 a Flix

C-13 al punt quilomètric 61 a Camarasa

C-233 al punt quilomètric 3 a Flix

T-334 a Horta de Sant Joan

Proteccio Civil de la Generalitat ha emès una Prealerta del Pla d’Emergències en el transport de viatgers per ferrocarril FERROCAT pel tall de la circulació de trens a la línia R15 entre Riudecanyes i Reus per manca de tensió a conseqüència de la caiguda d’un arbre a la catenària. Derivat d’aquesta incidència hi ha un tren aturat amb 40 passatgers afectats.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut fins ara una quarantena de trucades, la majoria fetes des de les Terres de l’Ebre entre les 16:30 hores i les 18:00 hores.

Els Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 10 hores d’aquest matí i fins les 18.00 hores, 43 avisos relacionats amb la pluja.

D’aquests, 10 s’han registrat a la demarcació de Lleida, 17 a la de Tarragona i 16 a les comarques de les Terres de l’Ebre.

En aquest sentit, a Lleida els serveis són per atendre inundacions en baixos i garatges i, cal destacar que a Tarragona, dels 17 avisos, 6 han estat a la ciutat de Tarragona i 4 a Salou. Són sobretot serveis relacionats amb la caiguda d’arbres, branques i elements de la via pública.

Pel que fa als 16 avisos de les Terres de l’Ebre, cal destacar que 10 s’han registrat a Gandesa, bàsicament per inundacions en baixos, locals o pàrquings, i per un vehicle atrapat per l’aigua. D’aquests serveis, els Bombers han desplaçat 3 dotacions per una inundació als baixos d’una residència de Gandesa. Com a mesura preventiva, i mentre s’efectuen les tasques d’esgotament d’aigua, els usuaris han estat traslladats a la planta superior. Fins al lloc també s’hi han desplaçat 6 patrulles dels Mossos d’Esquadra i una ambulància del SEM, que no ha hagut de fer cap assistència.

Les pluges també han provocat afectacions en el subministrament elèctric de diferents municipis. Endesa ha informat de les següents afectacions:

Horta de Sant Joan (Terra Alta): 709 abonats afectats.

Bot (Terra Alta): 491 abonats afectats

Demarcació de Tarragona: Les precipitacions s’estan desplaçant cap a Tarragona i s’estan produint diferents incidències en el subministrament elèctric.

Barcelona Cicle de l’Aigua BCASA ha informat que davant de la previsió de pluges intenses ha posat en Prealerta el Pla d’emergències del Parc Fluvial del Besòs



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona