Medi ambient

Els danys del tornado a Terrades: 300.000 euros

Va provocar destrosses a 18 finques, dues granges i al santuari de la Salut

L’Ajuntament de Terrades ha calculat en gairebé 300.000 euros el cost dels danys provocats pel tornado que va afectar el municipi el 7 de gener. El fenomen natural va provocar desperfectes en 18 finques particulars, dues granges i el santuari de la Salut. Aquest dijous, operaris d’una empresa han estat retirant les restes d’uralita dels espais públics. El material conté fibres d’amiant, molt perjudicials per a la salut. Els treballs es van iniciar dilluns a Navata i demà al matí continuaran a Cistella, un dels municipis més afectats pel tornado. El Consell Comarcal, que assumeix el cost de les tasques, calcula que se’n podrien recollir fins a sis tones. En total, els costos de reparació dels desperfectes als tres municipis afectats se situen al voltant dels 3,5 milions d’euros.

El més perjudicat dels tres municipis afectats de l’Alt Empordà va ser el de Cistella. En aquesta població l’Ajuntament va quantificar en 2.737.893 euros els danys provocats per aquest excepcional fenomen meteorològic. Hi va haver en aquesta població 52 famílies afectades per desperfectes diversos, una de les quals es va quedar sense casa. A més, 12 edificis de propietat municipal també van resultar malmesos.

La major part dels danys se’ls van emportar els particulars perquè els d’edificis i espais públics se situen al voltant dels 300.000 euros. A Navata, per altra banda, es va calcular l’afectació de danys en 500.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona