Medi ambient

Faran més control de les aigües subterrànies

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat un contracte per dur a terme la redacció del projecte constructiu per tal d’incrementar els punts de control de les aigües subterrànies i poder així analitzar la variació dels seus volums. Concretament es preveu la construcció de sis piezòmetres a les poblacions de Llers, Riudellots de la Selva, Vilobí d’Onyar, Cassà de la Selva i dos a Calonge.

El contracte s’ha adjudicat per un import superior als 40.000 euros i es disposarà d’un termini de tres mesos per dur a terme els treballs de redacció, un cop estigui signat el contracte. Així mateix, es preveu que les obres de construcció d’aquests punts de control es podria materialitzar a finals d’aquest any.

Segons l’ACA, aquests nous piezòmetres completaran la xarxa de prop de 270 piezòmetres ja existents a les conques internes de Catalunya i permetran ampliar l’abast i el detall del nou programa de seguiment i control pel que fa a les aigües subterrànies, que l’Agència ha d’aprovar el 2018 i serà vigent fins al 2024.

Un cop redactat i aprovat el projecte, es duran a terme els treballs constructius, que consistiran en la perforació, la testificació –tant geofísica com geològica–, l’entubament, l’empaquetament de graves, cimentacions, l’acabat superficial, la neteja del piezòmetre i l’anivellament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona