Medi ambient

metereologia

Afectacions per la nevada en territori català

La neu obliga a tancar 26 escoles de la Selva, el Gironès i Baix Empordà abans d’hora i afecta més de 10.000 alumnes

Una tercera part dels estudiants són dels centres de Sant Feliu de Guíxols

A Barcelona s’han vist paisatges blancs al Tibidabo i a la platja de la Barceloneta, sector de la Vila Olímpica o al barri del Poblenou

La neu que ha caigut aquest dijous a les comarques de la Selva, el Gironès i el Baix Empordà ha obligat a tancar 26 escoles i instituts abans d’hora i a fer tornar un total de 10.082 alumnes a casa, segons les dades actualitzades del Departament d’Ensenyament. Així, a la Selva s’han vist afectats 1.026 alumnes de dos centres d’Hostalric, 124 de Sant Feliu de Buixalleu, 332 de Breda, 184 de Riudarenes, 932 de Sils, 378 de Riells i Viabrea, 893 de Caldes i 481 d’Arbúcies (481); al Gironès 1.219 joves de Llagostera i 1.497 de Cassà de la Selva i al Baix Empordà 3.016 de Sant Feliu de Guíxols. D’altra banda, s’han avançat 29 rutes a la comarca de la Selva, a més de la de l’institut i les escoles de Cassà de les Selva i la dels alumnes d’Educació Especial (Cassà de la Selva-Riudellots-Llagostera).

A la resta de Catalunya, no consten cancel·lacions en les rutes escolars ni centres tancats com a conseqüència de la neu caiguda des de principis de setmana.

Punts de Barcelona emblanquinats

A partir d’aquest migdia han caigut ruixats de neu granulada a la ciutat de Barcelona. Segons ha indicat el Servei Meteorològic de Catalunya, entre tres quarts d’una i la una del migdia ha caigut precipitació de neu granulada que han deixat emblanquinats alguns indrets de la capital catalana, tant en punts alts com el Tibidabo com arran de mar, com és el cas de la platja de la Barceloneta, el sector de la Vila Olímpica o el barri del Poblenou. La previsió és que fins al vespre puguin caure precipitacions en forma de neu granulada o de neu fins a nivell del mar arreu al litoral central, des del sud de la Costa Brava i fins al nord del litoral de Tarragona, segons el Servei Meteorològic.

Alguns ciutadans han pujat a la zona del Tibidabo per veure l’emblanquinada i fotografiar-s’hi, com diversos grups d’amics, parelles i famílies. Aquest és el cas de dues germanes que veien la neu per primera vegada. Els seus pares les han portat en aquesta part de la ciutat perquè poguessin jugar-hi i fer els seus primers ninots, si bé, per la quantitat de precipitació que ha caigut, les figures no han fet més que pocs centímetres. Tot i així, si que ha agafat en la vegetació i en bancs, teulades i els cotxes.

No obstant, a partir de la tarda les precipitacions s’aniran desplaçant cap al litoral de Tarragona. En aquestes zones es podran acumular més de dos centímetres per sobre de 300 metres. Segons ha indicat el Servei Meteorològic, les precipitacions seran més febles com més a l’interior, de manera que és menys probable que pugui nevar a Osona, al Bages o als Vallesos.

Aquest matí, la neu que ha afectat sobretot la zona de la Selva ha deixat gruixos d’entre 4 i 5 centímetres al triangle entre Sils, Maçanet de la Selva i Tordera, 3 centímetres a Hostalric i 1 també a Cassà de la Selva, a la comarca del Gironès. Tant a la Selva com al Gironès, hi ha més de 7.000 alumnes afectats per la neu.

A Barcelona, l’Ajuntament ha activat l’alerta del pla d’emergència per neu i gel i també l’alerta de l’Operació Fred per la previsió que les temperatures puguin baixar fins als zero graus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona