Medi ambient

Societat

El parc del Montseny voreja el col·lapse per l’afluència de visitants

Els guardes del parc s’han plantejat, fins i tot, trucar els Mossos d’Esquadra per regular el trànsit i sancionar els vehicles infractors

Molts visitants s’han apropat aquest dissabte fins al Parc Natural del Montseny per gaudir del que ha donat de sí la nevada, que en els últims dies ha acumulat gruixos respectables de més de 10 centímetres a partir dels 800 metres. Això cal sumar-li un sol radiant i una temperatura d’un grau centígrad a zones com l’àrea d’esplai la Guardiola i el centre d’informació Can Casades, a Santa Fe del Montseny, on famílies senceres s’hi han acostat, moltes acompanyades també les seves mascotes. L’altra cara de la moneda a aquesta escena idíl·lica han estat les dificultats per accedir-hi a partir del migdia, amb cues i molts problemes per trobar un lloc per estacionar el vehicle. Accessos com la carretera de Campins no s’han hagut de tancar, però els mateixos cotxes han fet que la situació a la zona fregués el col·lapse.

“Quant portem aquí? 20 minuts?”, pregunta un jove conductor als seus amics que estan al cotxe amb ell. Estan aturats al quilòmetre 21 de la BV-5114, a la zona del punt d’informació de Santa Fe del Montseny. No poden avançar però tampoc poden donar mitja volta i tornar per on han vingut.

Amb aquest ànim s’han trobat desenes de cotxes que volien accedir a la zona més enllà de les onze del matí. Els més matiners han pogut gaudir de la neu però també han patit per treure el cotxe. Molts turismes estacionats en doble fila impedien que els primers en aparcar poguessin sortir i, després, feien cada vegada més estreta la carretera, dificultant el trànsit tant de pujada o baixada. Els guardes del parc s’han plantejat, fins i tot, trucar els Mossos d’Esquadra per regular el trànsit i sancionar els vehicles infractors.

De fet, des del Parc Natural del Montseny s’alerta que els vehicles mal estacionats o estacionats fora de les zones d’aparcament especialment condicionades al llarg de les carreteres BV-5114 i BV-5301 i els entorns de la vall de Santa Fe seran sancionats i fins i tot retirats si dificulten l’accés de persones i altres vehicles correctament estacionats.

Es recorda, a més, que, a dia d’avui, continuen tancats els accessos a les zones de la Calma i del Turó de l’Home des de la Plana del Coll a la Guardiola per la neu caiguda en els darrers dies. Per contra, la carretera de Campins a Santa Fe i Viladrau (BV-51014 i GIV-5201) i la de Sant Esteve de Palautordera a Montseny i el Brull (BV-5301) estan obertes. I precisament això és el que està fent que molta gent s’animi a pujar a “tocar neu”, i es quedi pel camí aturat i amb el risc de ser multats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona