L'onada de fred comença a remetre però la neu amenaça d'enfarinar les rues de carnestoltes

L'Ajuntament de Barcelona va atendre 65 sense sostre la matinada de divendres

Tot i que la sensació de fred no disminuirà en els pròxims dies, l'onada de fred començarà a remetre. Això farà que les temperatures durant el dia vagin pujant lleugerament a partir d'avui, tot i que l'encalmada del vent farà que les nits puguin ser una miqueta més fredes en alguns punts. La presència d'aquesta bossa d'aire fred farà, però, que qualsevol precipitació sigui en forma de neu gairebé a qualsevol cota. La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) és que pugui nevar, des de mig matí fins a la nit, al prelitoral i a la costa central. De fet, el SMC no descarta més nevades diumenge al matí, dilluns, al sud del país, i dimarts en altres punts del Principat. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Barcelona ha repartit 94 contenidors amb 800 litres de sal pels barris de la zona alta. L'organisme de la Generalitat va assegurar ahir que l'onada de fred que ens ha afectat des de dimecres és comparable, en alguns punts de muntanya, a les que hi va haver el gener i febrer de l'any 2005. Les temperatures mínimes d'ahir divendres van tornar a superar els 20 graus sota zero: 21,5 graus sota zero a Boí (Alta Ribagorça), 21 graus sota zero a Espot (Pallars Sobirà) i 20,6 graus sota zero a Ulldeter (Ripollès). El que va passar ahir és que gairebé tot Catalunya va registrar temperatures mínimes sota zero i, d'aquesta manera, gairebé totes les estacions meteorològiques automàtiques del SMC van marcar registres sota zero. De fet, les temperatures mínimes sobre zero no van superar els 1,4 graus a l'Illa de Buda (Montsià) o els 1,2 graus del Raval de Barcelona, i hi va haver registres extrems prou a prop de Barcelona, com ara els 7,9 graus sota zero de Gurb, a Osona, o els 6,1 graus sota zero al Pont de Vilomara, al Bages.

Uns dels més afectats per l'onada de fred són els sense sostre. A Barcelona, l'Ajuntament va contactar amb un centenar, però només 65 van acceptar passar la nit als albergs municipals –61 a les Acàcies i quatre al de Nou Barris–, i a Tarragona van ser 25 els que van passar la nit en un centre d'acollida.

LES MÍNIMES

Boí (Alta Ribagorça)
-21,5 graus
Espot (Pallars Sobirà)
-21 graus
Ulldeter (Ripollès)
-20,6 graus
Das (Cerdanya)
-12,2 graus
Vall d'en Bas (Garrotxa)
-5,4 graus
Barcelona (Observatori Fabra)
-2,8 graus


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona