Paperera SCA i Mercadona, dues iniciatives de sostenibilitat presentades a Copenhaguen

SCA, amb seu a Puigpelat, compacta els productes Bosque Verde

La iniciativa consisteix a compactar els productes de cel·lulosa per mitjà de l'extracció d'aire. La posada en marxa de la millora, pionera al sector, ha suposat deixar de fer servir 11.000 de cartró i 700 tones de plàstic. Alhora, la introducció de la mesura comporta que des del maig del 2005 s'hagi reduït l'emissió de CO² a l'atmosfera en 2.400 tones, ja que, a més, la millora en el magatzematge dels productes ha evitat la utilització de 16.000 camions en el transport.

SCA Espanya ha invertit 120 milions d'euros a desenvolupar la compactació de rotllos de paper higiènic, paper de cuina, tovallons i mocadors de butxaca sense que els productes perdin els nivells de qualitat. El compromís entre SCA i Mercadona que es va presentar a Copenhaguen ja havia estat mereixedor de distincions. Els productes que SCA fabrica per als supermercats Mercadona, que es comercialitzen sota la marca de Bosque Verde, incorporen el logotip Www/Adena, que visualitza les companyies que utilitzen fusta procedent de boscos sostenibles. SCA pertany al grup suec SCA, líder mundial en articles de paper i de consum. SCA està inclosa en els principals índexs de sostenibilitat internacional com ara el Dow Jones Stoxx i el Word Index, i al 2009 ha estat reconeguda, per cinquè any consecutiu, entre les cent companyies més sostenibles del món. Entre altres distincions, SCA és reconeguda com una de les companyies més ètiques i, al 2007, el diari The Independent la va designar com a segona companyia més ecològica del món.

Líder en manipulats

SCA Hygiene Products SL, l'empresa que representa el grup SCA a l'Estat, amb seu a Puigpelat, va facturar 173 milions d'euros, el 2008, i va fer una inversió de 13 milions d'euros en investigació i desenvolupament. La planta de Puigpelat és líder en producció i venda de paper tissú (higiènic i de cuina). Cada mes produeixen 12.500 tones de paper. SCA Espanya també té plantes de producció a la Riba, on es dediquen únicament a la fabricació de bobines de paper mare per a la posterior conversió en paper tissú, i a Sant Joan de Mediona, on es fa la conversió de tovallons i mocadors; els productes coneguts com a «doblegats». A les plantes catalanes hi treballen unes 600 persones i serveixen a una cinquantena d'empreses més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona