ALTA GARROTXA

El consorci no troba prioritari el refugi de Sant Aniol

La reforma de l'antiga rectoria de Sant Aniol d'Aguja per convertir-la en refugi, que planegen l'Ajuntament de Montagut i Oix i el Centre Excursionista de Banyoles, amb el suport de diverses entitats, no ha entrat en el pla d'actuacions del Consorci de l'Alta Garrotxa per a aquest any i, per tant, no n'obtindrà finançament i no es podrà executar a curt termini. El pla anual el van presentar ahir a Sant Joan les Fonts el president i el copresident de l'ens, Miquel Palomeras i Joan Espona, respectivament, els quals van assegurar que no veien pas malament la idea de recuperar la rectoria, però que ara per ara el consorci té altres prioritats. «No s'ha de descartar que en el futur s'hi pugui treballar, però no ens atrevim a iniciar projectes sense disposar de recursos», van manifestar. Palomeras i Espona, però, van animar els promotors a anar fent els tràmits burocràtics del projecte.

Contenció
El pressupost del consorci per al 2010 és de 687.000 euros, una xifra un 6% inferior a la de l'any passat. «Això no vol dir que al llarg de l'any no anem obtenint més recursos», van matisar. De les actuacions previstes –totes, de continuïtat-, van posar l'accent en el suport a la ramaderia expansiva, la construcció de nous punts d'aigua, la regulació de l'accés a la zona de Sadernes i el manteniment de la xarxa de camins.El pla especial
.Els màxims responsables del consorci van expressar la seva satisfacció pel fet que ja s'estigui elaborant el pla especial de l'espai natural de l'Alta Garrotxa, un document encarregat pel Departament de Medi Ambient, pendent des del 1995, i que es calcula que s'aprovarà el 2012. «És important que hi hagi la participació de totes les parts implicades», van assenyalar Palomeras i Espona. En aquest sentit, van anunciar que el mes que ve tindrà lloc la primera d'una sèrie de jornades de treball per a les associacions vinculades al territori a fi de recollir propostes que es puguin incorporar en el pla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona