Medi ambient

Pla per reduir els efectes del canvi climàtic al riu Tordera

El projecte Isacc TorDelta reuneix una vintena de persones en un taller a l’ajuntament de Blanes

Els promotors preparen una “planificació estratègica” per a la Taula de Treball del Delta

Els responsables del projecte Isacc TorDelta van organitzar ahir a Blanes un taller de treball en què van participar una vintena de persones entre responsables dels ajuntaments, representants d’associacions de protecció del medi ambient i agents dels sectors agrícola i turístic, entre d’altres. La investigadora en cap de l’Isacc TorDelta, Annelies Broekman, considera que cal elaborar un pla per corregir sinergies i reduir els efectes del canvi climàtic al riu Tordera.

L’Isacc (l’acrònim d’Implicant la Societat en l’Adaptació al Canvi Climàtic) TorDelta és un projecte que té el suport del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient a través de la Fundació Biodiversitat. Està en actiu des de l’1 d’octubre del 2017 i fins al 30 de juny. “El projecte vol crear un espai de governança i generar una planificació estratègica planificada”, explica Broekman, que és doctora en economia agrícola per la Universitat de Bolonya i membre del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (Creaf), de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La feina del projecte servirà per a la Taula de Treball sobre el Delta, en què participen els ajuntaments de Palafolls, Malgrat, Tordera i Blanes.

Abans de les decisions

Broekman considera que cal treballar, localment, per combatre l’erosió de les platges, el risc d’inundació i les sequeres, que s’agreugen pel canvi temàtic.

El projecte Isacc vol compartir els punts de vista i treballar en xarxa abans de les decisions que l’esmentada taula haurà de prendre. El riu Tordera desemboca als límits dels termes de Malgrat de Mar (Maresme) i Blanes.

LA DATA

19.06.18
serà
el dia que els responsables d’Isacc TorDelta presentaran les conclusions dels dos tallers a la seu del CEAB.

Cabal ecològic del riu i el paper de la pagesia

Les conclusions dels tallers, el d’ahir a Blanes i el del 7 de maig, seran presentats el 19 de juny a la seu del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB), segons va avançar ahir Annelies Broekman. A Tordera, fa vuit dies, els participants ja van suggerir la necessitat que “s’implementi un règim de cabals ecològics, es reverteixi la sobreexplotació dels aqüífers i que es millori el sanejament de les aigües abocades”. Els participants van valorar la feina de la pagesia com a protecció a l’“extensió urbanística”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona