Medi ambient

El porta a porta arribarà dimarts a Vilobí d’Onyar

El nou sistema vol millorar les xifres de reciclatge al municipi

El regidor d’Urbanisme defensa que, sense el canvi de model de recollida, haurien hagut d’encarir el rebut als veïns

Vilobí d’Onyar s’afegirà a partir de dimarts als municipis que tenen un sistema de recollida de residus porta a porta. Un dels objectius és el respecte al medi ambient i no haver d’apujar el rebut als veïns del municipi. Més de 200 persones van assistir a la xerrada de presentació d’aquest sistema, un dels actes centrals de la campanya de conscienciació.

Des del 2015 cada any augmenta el preu per tona que va a l’abocador. El 2015 es pagaven 20 euros per cada tona i el 2020 se’n pagaran 50. Reciclant amb el porta a porta, per tant, els veïns s’estalviaran diners, segons informa l’Ajuntament.

El regidor d’Urbanisme, Quim Vivas, assenyala que aquest canvi és degut a una directiva europea que diu que l’any 2020 els municipis hauran de reciclar un 60% dels residus, cosa que és molt difícil amb els contenidors. Vivas diu que amb el sistema porta a porta, “al lloc on es fa més malament reciclen un 75% dels residus”. Ara a Vilobí d’Onyar es reciclen un 40% dels residus. També diu que fer el canvi és “una feinada, un enrenou”, però que si no hi feien alguna cosa haurien hagut d’acabar apujant el rebut.

Quant a Sant Dalmai i Salitja, pobles apartats del nucli de Vilobí, Vivas assegura que no hi haurà cap problema per fer-hi el porta a porta. Els disseminats seran els únics que es quedaran sense aquest sistema, ja que “no surt a compte portar-hi el camió”.

Pel que fa al cost del canvi, el regidor explica que inicialment no n’ha tingut i que el 51% de l’empresa responsable, Nora, és pública: “El cost del canvi és molt petit i hi ha coses que són per amortització.” Vilobí és el quart municipi de la Selva que se suma al porta a porta. Abans ho han fet Riudellots, Sant Hilari i Breda.

LA XIFRA

4
municipis
de la Selva, incloent-hi Vilobí, s’han sumat ja al sistema de recollida porta a porta.

Dissabte, comiat als contenidors

Demà passat a la tarda es farà un acte de comiat als contenidors. Consistirà en una festa en què hi haurà música en viu, inflables i espectacles per als més petits. Tot això es farà al pati de l’escola de Vilobí i serà l’acte final d’una campanya de xerrades i conscienciació. Es retiraran tots els contenidors menys el de vidre, tot i que la voluntat és poder-los retirar en un futur. Els veïns de Vilobí d’Onyar ja estan més o menys habituats a aquest sistema perquè fins ara es feia la recollida d’orgànica porta a porta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona