Els alcaldes de l'Alt Empordà només volen parcs eòlics al costat de l'N-II

Aposten perquè es descartin els projectes que ja estaven en tràmit i es concentrin també al corredor

La proposta que va fer el Consell Comarcal sobre el futur eòlic no parla dels projectes en tràmit però la seva presidenta aposta perquè només tirin endavant els que estiguin al voltant del corredor. La preocupació està entorn de projectes com el de Colera, Portbou o la Jonquera. Segons calcula l'alcalde jonquerenc, Jordi Cabezas, si es permet que aquests parcs s'instal·lin i la proposta de Gamesa prospera, a l'Alt Empordà hi haurà prop de 400 molins. «El que s'ha de fer és negociar políticament perquè no hi ha res tancat amb la Generalitat», va dir. Cantenys ja ha avançat que d'aquí a un mes es reunirà amb representants del Departament d'Economia per parlar sobre el tema. Tant els ajuntaments com el Consell presentaran al·legacions al mapa eòlic.

Els motius de Boadella

L'alcalde de Boadella, Emili Santos, va explicar el vot en contra a la proposta del Consell, que va ser l'únic. Segons Santos, la proposta que es va votar inclou el corredor d'infraestructures i també un altre sector complementari que coincideix amb la proposta de la Generalitat, amb la qual cosa, diu que no entén «que el Consell no estigui d'acord amb la seva mateixa proposta». «No discuteixo el rigor de l'estudi Cerdà i jo estic d'acord amb la proposta, però hi vaig votar en contra perquè es donava a entendre que només votàvem perquè hi hagi molins al corredor d'infraestructures i és mentida.» Cantenys li va respondre que el sector ampliat no és el mateix del de la Generalitat i que, a més, només s'hi instal·larien molins si no s'arribés al mínim de generació eòlica a la zona del corredor.

Salvem l'Empordà celebra la decisió

Salvem l'Empordà celebra que els alcaldes s'hagin mostrat a favor de la proposta d'implantació de parcs eòlics del Consell Comarcal i en contra del mapa eòlic de la Generalitat. Segons va explicar ahir el portaveu de l'entitat ecologista, Eduard Martí, «la proposta del Consell Comarcal és un bon punt de partida tot i que sí que Salvem l'Empordà té matisos a fer-hi i ens agradaria que s'obrís un debat a la comarca, sobretot perquè hi pugui dir la seva la gent que viu als pobles que els afecta». De tota manera, Martí explica que en la proposta del Consell hi ha algunes zones que Salvem l'Empordà creu que no es poden considerar corredor d'infraestructures, sobretot la zona de Darnius, Agullana i Boadella d'Empordà.

Salvem l'Empordà aposta per un model de microgeneració d'energies renovables, que comportaria instal·lar petits molins de vent per exemple en equipaments i també incloure-hi l'energia solar. També reclamen que es paralitzin els projectes que estan en tràmit i que no tenen consens.

El sector turístic, a favor

La decisió del Consell Comarcal també ha rebut el vistiplau del sector turístic de l'Alt Empordà. El president d'Alt Empordà Turisme, Xavi Camps, considera que, «tot i que es necessita energia per garantir els serveis turístics, el paisatge de la comarca és un atractiu indiscutible i importantíssim per mantenir l'atracció d'una destinació que busca oferir l'excel·lència als usuaris turístics, però, també, a la gent que hi viu». Camps afegeix que cal recordar que una de les apostes d'Alt Empordà Turisme és la xarxa de senders Itinerànnia per fer descobrir el paisatge de la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona