Medi ambient

Un documental retratarà la lluita per salvar el Ter

‘El Ter al límit’ se centrarà a mostrar diferents visions de la gent que viu el riu

La lluita per un cabal digne per al Ter que permeti la supervivència del riu tindrà també forma de documental. La productora gironina Inbluefilms, comandada per Martín González Damonte, està rodant des de fa dos anys El Ter al límit. L’aigua a Catalunya, una qüestió de país, un treball que té com a objectiu “transmetre empatia amb el riu i amb la seva problemàtica” perquè la gent sigui conscient que “s’ha de cuidar entre tots”. Han rodat des de la capçalera del Ter, a Ulldeter fins a la desembocadura a la gola del Ter i ja tenen més de 24 hores de material, amb entrevistes a una dotzena de persones, entre experts i persones vinculades al riu, però encara tenen rodatges pendents. González subratlla que la idea és que el documental sigui sobretot “una història de personatges que tenen vinculacions de diferent tipus amb el riu”. Entre aquests protagonistes hi haurà, per exemple, un campió del món de pesca a mosca, Jordi Oliveres; un agricultor com el president de la comunitat de regants de la presa de Colomers, Jordi Aulet; i Quim Fontaner, fundador del club de piragüisme Salt-Ter. Més enllà de la vessant humana, també es vol tractar la problemàtica des de tots els punts de vista i per això, a més d’entrevistar polítics i defensors del Ter gironins, també s’ha parlat amb autoritats de l’ACA i l’Ajuntament de Barcelona.

Micromecenatge

El documental té un pressupost de 56.000 euros, però només n’han recollit 10.000 entre ajuntaments i entitats col·laboradores i, per això, Inbluefilms va obrir una campanya de micromecenatge a la plataforma Indiegogo, que acabarà aquest dijous.

La intenció és tenir el film, que tindrà una hora de durada, enllestit a finals d’aquest any i que es distribueixi en el mercat televisiu tant d’aquí com de l’estranger, perquè s’hi donarà “un missatge el més universal possible”. També estarà disponible en servei de vídeo en demanda a internet i se’n farà una estrena al cinema i es projectarà a les poblacions col·laboradores (Girona, Torroella de Montgrí, Susqueda, Sant Gregori i Gurb). A més d’aquests consistoris, participen en el documental el Consorci del Ter, la denominació Poma de Girona, les comunitats de regants del Baix Ter, Aigua és Vida i Kayaks del Ter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona