Medi ambient

Un xàfec deixa 40 litres en mitja hora

Una tempesta amb pedra afecta principalment el Gironès i provoca inundacions de carrers i baixos

Quasi 40 litres per metre quadrat en només mitja hora. Un xàfec de gran intensitat, acompanyat de pedra, va afectar ahir principalment el Gironès però també la Garrotxa i la Selva. La gran quantitat d’aigua que va caure en tan poca estona va provocar inundacions de carrers, locals, baixos i equipaments de poblacions com ara Girona, Salt o Bescanó. En total, els Bombers van rebre una cinquantena d’avisos, però no es van registrar incidents d’importància.

D’aquests avisos, una vintena es van produir a la ciutat de Girona. La gran majoria van ser per baixos, garatges i soterranis negats d’aigua. D’afectacions a la via n’hi va haver al passeig de la Devesa i als carrers Costabona i Martí Sureda, on hi va haver conductors que van quedar atrapats enmig del gran bassal. Algun cotxe, fins i tot, va quedar espatllat i hi va haver d’intervenir la grua. Com és habitual, també hi va haver problemes al pont d’Hipercor i l’Hotel Melià Girona.

A Salt, es van fer talls preventius per evitar incidents mentre es treia tota l’aigua, sobretot al centre, en concret al carrer Sant Antoni, un tram del Francesc Macià amb Àngel Guimerà i un tram de Doctor Ferran. També es van inundar equipaments com ara la Coma Cros i la zona de la piscina coberta i el gimnàs municipal. Van haver de tancar comportes de la séquia Monar per estabilitzar el cabal. A Salt es van recollir 72,8 litres per metre quadrat.

A Bescanó, la principal incidència és que va entrar aigua al pavelló. També a la piscina nova i en instal·lacions esportives com el camp de futbol. Hi va haver també diversos garatges de cases inundats. A primera hora de la tarda avaluaven danys; l’alcalde, Pere Lluís Garcia, destacava que s’havien acumulat 68 litres en total i que puntualment s’havia arribat a 371,6 litres/hora per metre quadrat. A Sant Gregori, s’hi van acumular 43,7 litres i es va produir un punt de precipitació màxima de 87,6 litres.

A la Garrotxa, la tempesta va deixar pedregades aigües avall del Fluvià des de Montagut i Oix fins a Besalú. Van caure pedres de mides considerables, amb un diàmetre una mica més gran que el d’una moneda de 50 cèntims. També va pedregar amb força a l’Alta Garrotxa, amb registres importants a Beget.

Al Ripollès, es va concentrar més cap a la banda de la vall de Camprodon. A la Vall d’en Bas uns 600 abonats es van quedar sense llum, i alguns també a les Preses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona