El Maresme viu el pitjor temporal de vent i neu des de fa dècades

La zona nord va ser la més afectada

Tordera, l'últim municipi a l'extrem nord de la comarca del Maresme, va notar de valent les conseqüències del temporal. El municipi va haver d'afrontar una jornada marcada per gruixos de neu que en algunes urbanitzacions van arribar gairebé al metre d'alçada. Els talls de llum i de cobertura telefònica es van anar repetint al llarg del dia i van deixar incomunicades desenes de persones. Precisament els nuclis poblats allunyats del centre van ser els protagonistes des de primera hora del matí, quan les urbanitzacions de Can Camps, Roca Rossa, Can Domènech i Hortsavinyà van tancar els accessos a la circulació de vehicles. Al mateix temps, una màquina llevaneus va treballar durant hores als accessos de les urbanitzacions més grans, com Àgora Parc, Terra Brava, Tordera Parc i Mas Mora. Una veïna de Can Domènech, Antonia Orejón, lamentava ahir una situació que qualificava d'extrema. «No tenim llum, el telèfon es talla cada dos per tres, la neu arriba a alguns llocs a un metre d'alçada i encara no hem vist cap màquina que ens vingui a fer camí. Estem deixats de la mà de Déu», es lamentava.

La situació d'ahir va convèncer el consistori de suspendre les classes per demà, dimarts, a les escoles de primària i a l'institut. «No sabem com començarà el dia, i no podem garantir que tots els accessos estiguin a punt», van assenyalar fonts municipals, que també van recordar que se suspenia el servei de bus escolar. Vilassar de Dalt també va anunciar que avui no hi haurien classes i Pineda les va suspendre durant la tarda i també està previst que avui no se'n facin.

A la capital del Maresme, la neu va començar a caure a primera hora de la tarda. El que durant el matí només era aigua, a mesura que passaven les hores es va convertir en neu. Tot i això, només va agafar a la part nord de Mataró, a l'entorn de l'hospital i de les urbanitzacions de la serralada. L'Ajuntament va haver d'activar el pla bàsic d'emergències i com a mesura de precaució va tallar també els accessos als nuclis més allunyats. De fet, només s'hi deixava pujar els veïns, que amb prou feines van poder arribar fins a casa. Alguns, fins i tot, van optar per deixar el cotxe en un lloc segur i anar a peu. Com ja és habitual, la Creu Roja va obrir les instal·lacions de l'alberg del carrer Energia per donar aixopluc a les persones sense sostre.

El mig metre de neu que a mitja tarda s'acumulava al capdamunt de Collsacreu va obligar a tallar la carretera C-61, que comunica Arenys de Munt amb Vallgorguina, al Vallès Oriental. La policia va acompanyar una desena de persones que havien de fer aquest trajecte per anar o tornar cap a casa seva.

L'anunci del temporal també preveia un fort onatge cap a mitja tarda que va ser menys virulent del que s'havia previst. Tot i així cap de les embarcacions del port d'Arenys de Mar, on també es refugiaven des del dia abans tota la flota del port de Blanes, no van sortir a mar per precaució. Segons va explicar el patró major, Mauricio Pulido, l'onatge superava els dos metres i confiaven que no anés a més. A Vilassar de Dalt la nevada va fer que se suspenguessin també les classes tant per ahir a la tarda com pel dia d'avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona