Cap a la normalitat

Dotze vies del Camp i l'Ebre van seguir tenint problemes ahir per la neu, que va obligar a suspendre onze rutes de transport escolar

Els quilòmetres i quilòmetres de carretera totalment transitables a la Conca de Barberà, al Priorat i a l'Alt i el Baix Camp van fer oblidar pràcticament ahir als conductors la cara més negativa de la nevada pels mítics problemes de mobilitat que sol comportar; i així, se centraven a gaudir d'un paisatge de camps de vinya, d'ametllers i d'oliveres coberts per una capa emblanquinada. En part, van contribuir a aquesta millora els treballs de neteja de les vies que es van realitzar durant la matinada per evitar que es formessin plaques de gel a la calçada ja que la temperatura durant la nit no va ser gens menyspreable i va arribar, fins i tot, als 10 graus sota zero. Aquesta situació va fer respirar a molts veïns, sobretot de municipis petits de l'interior com Sarral o Cabra del Camp, on dilluns era difícil arribar-hi perquè van quedar tallades algunes de les carreteres que hi connecten. Això no vol dir, però, que en aquesta zona s'hi acabés completament la feina perquè, sense anar més lluny, a quarts d'una del migdia dues màquines de la Diputació venien de netejar els entorns de Belltall i es dirigien a la T-231, que va cap a Barberà de la Conca; i, durant aquest trajecte, només eren visibles cinc cons que indicaven que era restringit el pas a la TV-2331, en direcció a Rocafort de Queralt.

Dins dels nuclis urbans, hi regnava la tranquil·litat, tot i que eren evidents alguns desperfectes, com és el cas de Barberà de la Conca, on el cartell d'entrada al terme era a terra. Pels carrers, el tema de conversa l'acaparava el temporal que, a part del diàleg, també monopolitzava les accions d'alguns ciutadans, que continuaven traient la neu que encara estava a tocar de moltes portes i a sobre dels vehicles; i fins i tot, un veí del carrer Major estava al terrat de casa seva i, amb paciència, anava tirant a baix amb un recollidor la neu que s'havia acumulat.

Maria Pilar Romeu, la propietària d'un cèntric supermercat, subratllava que almenys, tant dilluns com ahir, els viatjants van poder portar-li les comandes: «L'únic problema és que normalment són aquí abans de les nou del matí i, en canvi, aquest dies han arribat dues hores més tard. Tot i això, en aquesta ocasió la neu és més tova i ha estat més fàcil de retirar que en la nevada del gener.» De fet, per facilitar la circulació, dos membres de la brigada municipal van estar tirant, de les vuit del matí fins al migdia, sal als accessos al col·legi, a la llar d'infants i a la consulta mèdica i, després, als carrers on no tocava el sol.

Informació per megafonia

Un pregó anunciat per megafonia va informar que a les onze del matí obria el col·legi d'educació infantil i primària Valldemur de Barberà, que dilluns va romandre tancat perquè les mestres no hi van poder arribar –dues són de Sarral, una de Montblanc i una altra de Vinaixa–. Dels 38 nens que hi estudien, ahir només en van faltar cinc. Per precaució, no van sortir al pati perquè hi havia branques trencades i neu als arbres; i es va obrir un caminet que connecta amb un mòdul que està a 400 metres, ja que en la darrera nevada hi va ser difícil l'accés i es va arribar a un punt que es va decidir agrupar tots els alumnes a l'edifici principal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona