Medi ambient

Els vents de l’huracà Michael arriben als 240 km/h abans de tocar terra a Florida

El governador de Florida diu que “és el pitjor cicló que s’ha vist al Panhandle de Florida en els últims 100 anys”

L’huracà Michael es troba a uns 80 km al sud-sudoest de Panama City (Florida) i a uns 90 km a l’oest-sudoest d’Apalachicola (Florida) i es desplaça rumb nord-nordest a una velocitat de 22 km/h.

Feia anys que no arriba a la zona del Panhandle –zona nord occidental– de Florida un huracà com Michael, que s’ha anat enfortint des que aquest dimarts es va endinsar en el Golf de Mèxic i aquest dimecres de matinada ja va arribar a la categoria 4 en l’escala Saffir-Simpson, d’un màxim de 5 i que s’aconsegueix quan els vents superen els 252 km/h.

En el seu últim butlletí, els experts del Centre Nacional d’Huracans (NHC en anglès) van explicar que les dades recaptades per un avió “caça huracans” apunten a un major enfortiment del cicló, que genera ratxes de vent encara més intenses, que alguns mitjans de comunicació locals estimen en uns 280 km/h.

El nivell del mar segueix “augmentant ràpidament” al llarg de la costa de la regió del Panhandle, i una estació del Servei Oceànic Nacional a Apalachicola va reportar una pujada d’1,5 metres sobre el nivell del mar.

No obstant això, les previsions dels meteoròlegs apunten al fet que el nivell del mar podria pujar en les pròximes hores fins als 4,2 metres a la regió a causa dels forts vents, la marejada ciclònica que provoca el cicló i la pujada de la marea, prevista per a aquesta tarda.

A aquest fet cal sumar que es preveuen acumulacions de pluja de fins a 30,4 cm en algunes zones, especialment a la zona de Panama City, que es troba a 935 km al nord-oest de Miami.

El governador de Florida, Rick Scott, ha dit avui en roda de premsa que aquest és el pitjor cicló que s‘”hagi vist en el Pandhandle en 100 anys” i va alertar a aquells que no van obeir al seu moment l’ordre d’evacuació obligatòria que ja és “massa tard” per abandonar la zona i els va instar a buscar refugi “immediatament”. “No sortiu al carrer enmig d’això (...) No sobreviureu. És mortal”, va dir Scott, que va ordenar el desplegament de 2.500 integrants de la Guàrdia Nacional de Florida per participar en operacions d’ajuda humanitària, manteniment de la seguretat i cerca i rescat de persones.

Després de tocar terra, l’NHC preveu que l’huracà Michael es dirigirà cap al nord-est a través del sud-est dels Estats Units a partir d’aquesta nit o el dijous. De cara a divendres, es preveu que Michael s’allunyi de la part mitjana de la costa atlàntica del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona