Medi ambient

L’ACA farà 200 actuacions d’emergència pels aiguats

Entre ahir i finals d’any, actuarà en 60 quilòmetres del Rigat, el Freser i el Ter, amb una inversió d’entre mig milió i un milió d’euros

Dimecres es reuneix amb els alcaldes ripollesos per concretar el pla

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va començar ahir la primera de les aproximadament 200 actuacions d’emergència pels danys dels aiguats de dilluns que durà a terme fins a finals d’any entre les capçaleres dels rius Rigat, Freser i Ter fins al pantà de Sau, i algunes també a la conca del Llobregat. Actuarà, doncs, sobre punts concrets d’un total de 60 quilòmetres, amb una inversió d’entre mig milió i un milió d’euros. Ho va anunciar ahir el director territorial de l’ACA, Àlex Rocas, a la zona del pont de Calatrava de Ripoll, on es feia la neteja.

Tot i que va dir que ara estan fent inventari de les zones afectades i que estan pendents d’una reunió dimecres vinent amb els alcaldes ripollesos per completar-lo, Rocas va avançar que la majoria de les actuacions consistiran a retirar arbres i restes vegetals de les lleres i a desembossar alguns ponts, sobretot un d’Orís (Osona), convertit gairebé en una resclosa. Ell mateix va explicar que el brancatge es triturarà i es deixarà a la llera dels espais afectats; dels troncs que es pugui, se’n farà llenya, que es posarà gratuïtament a disposició dels veïns de cada municipi, i els més grans es destinaran a biomassa.

El representant de l’ACA i el director territorial de Territori a Girona, Pere Saló, van respondre a les crítiques del Consell Comarcal del Ripollès, que els acusava de falta de celeritat en les autoritzacions de neteges de lleres a la comarca. Saló es va mostrar satisfet per la rapidesa en la resposta de l’ACA i va remarcar que dimecres vinent donaran la cara davant de tots els alcaldes del Ripollès en la reunió que hi han de mantenir. Ahir, el vicepresident de l’ens, Eudald Picas, ja va reconèixer la celeritat de l’ACA en aquesta ocasió.

Rocas va remarcar que l’ACA fa actuacions preventives en funció de la disponibilitat pressupostària, que tot just l’any passat va arribar al nivell d’abans de la crisi. Segons ell, l’agència invertirà fins al 2019 un total de quatre milions d’euros en actuacions planificades. Ara ja n’ha executat per valor de 2,3. Finalment, va explicar que prioritzen la seguretat de les persones, i el manteniment de la biodiversitat i de la capacitat hidràulica del riu.

A la Selva, reparar els efectes de l’huracà costarà 135.000 euros a Santa Coloma de Farners. Cal reparar els pavellons de la Nòria i els Saioners, la llar d’infants Mainada i la biblioteca, entre altres equipaments.

LA FRASE

Tenim neguit per la pròxima riuada. Per això insistim tant que els POUM regulin les zones inundables
Àlex Rocas
Representant territorial de l’ACA

LA XIFRA

1
milió d’euros
calculen que caldrà invertir com a màxim per actuar als rius afectats.

LA FRASE

És de les poques vegades que l’ACA ha estat molt i molt eficient. Feia temps que calia actuar
Eudald Picas
Vicepresident del Consell comarcal del Ripollès


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona