Medi ambient

Més protecció per al massís del Montgrí

Es porten a terme actuacions de millora forestal i noves franges de protecció

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí està portant a terme treballs d’aclarida en un important sector de la muntanya Gran, a la zona que es va cremar l’any 2001. En aquest àmbit ja s’havien portat a terme actuacions en anys anteriors i continua regenerant-se de manera molt satisfactòria. S’està actuant en una superfície de 25 hectàrees. L’actuació té un cost de 17.028 euros i està finançada per la Generalitat de Catalunya a través del programa de la gestió forestal sostenible.

Aquesta intervenció permetrà un esponjament de la massa perquè els arbres creixin amb més vigor i facilitarà una estructura més resistent als incendis forestals.

L’Ajuntament ha començat a dur a terme les tasques de manteniment i l’obertura de les franges de protecció de les urbanitzacions, instal·lacions i equipaments que figuren com a prioritat dintre del plànol de delimitació de les zones afectades per la llei 5/2003, de prevenció d’incendis forestals en urbanitzacions. S’actua en les zones on no es van fer els treballs quan van ser requerits. Aquests treballs els du a terme l’empresa Cremaverd i tenen un cost de 17.263,47 euros i 12.589,23 euros, respectivament. Afecten, a l’Estartit, la Torre Gran, Torre Vella, Torre Moratxa, Coll d’en Tallants, Sant Josep i els càmpings Rifort, Montgó, Delfín Verde, Estartit i la Bolleria, i diverses construccions aïllades. També es treballa en la recuperació de zones obertes i de punts d’aigua per a fauna a la forest Muntanya Gran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona