Medi ambient

Uns 50 afectats per l’aiguat al punt d’atenció a Figueres

Les consultes de les persones afectades se centren sobretot en qüestions relatives a les asseguradores

El punt d’atenció de l’Ajuntament es mantindrà obert fins divendres

Unes cinquanta persones van ser ateses ahir a Figueres en el primer dia d’entrada en servei del punt d’atenció a persones afectades per les inundacions que ha habilitat l’Ajuntament. Segons informa l’Ajuntament, les consultes realitzades al Consell Municipal de Vilatenim s’han centrat essencialment en qüestions relacionades amb les asseguradores. El punt d’atenció, que continuarà obert fins divendres, posa a disposició dels afectats l’assessorament d’un advocat, un representant de companyies asseguradores i un tècnic dels serveis socials. D’altra banda l’Ajuntament de Figueres va confirmar ahir que els 21 usuaris de la residència Les Acàcies que des de diumenge havien estat allotjats a l’hospital ahir a la tarda van poder tornar a la residència, un cop va quedar comprovat que els accessos a l’equipament eren segurs. Pel que fa a les set famílies que havien passat la nit anterior en un hotel, a l’hora en què es va tancar aquesta edició quedava per confirmar si tornarien ja als seus pisos respectius.

Vies encara inundades

A la resta de la comarca, tot i el progressiu retorn a la normalitat, ahir es mantenien encara quatre carreteres tancades: la C-252 a Peralada, la GIP-5129 a Vilafant, la GIV-6226 a Garrigàs i la GIV-6216 a Sant Pere Pescador. L’Agència Catalana de l’Aigua va incrementar ahir el cabal de desembassament de la presa de Darnius-Boadella, que va passar de 7 a 24 m³/s. La mesura està destinada a augmentar el resguard de la presa en cas que es produeixin noves pluges, tenint en compte que ara està per sobre del 95% de la seva capacitat. Durant la llevantada de diumenge, la presa va assumir cabals punta de 250 m³/s; va laminar, així, l’aigua que arribava des de la capçalera i va evitar l’increment de cabals aigua avall. Per aquest motiu, les reserves de l’embassament van passar del 65 al 95% en tres dies.

Inversió al pantà

D’altra banda l’ACA va anunciar ahir que invertirà més de 415.400 euros per millorar la seguretat de la presa de Darnius-Boadella. En un comunicat, l’Agència avança que els treballs (que ara només s’han posat a licitació) tindran com a objectiu a complementar el sistema d’auscultació de la presa, per detectar possibles moviments, filtracions i moviments sísmics. Actualment hi ha més de 130 punts de control a la presa, 24 al dic de la Mola Truncada i dos al dic dels Fangots. Amb els treballs previstos, es millorarà la xarxa geodèsica de la presa amb 30 punts de control més que en l’actualitat, i del dic dels Fangots amb 14 punts més de control dels que hi ha ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona