Medi ambient

Treuen 5 tones de brossa del bosc guixolenc de Pedralta

Èxit en la primera jornada de neteja d’espais naturals a la vall d’Aro, amb voluntaris i suport de diverses entitats de la zona

La seixantena llarga de persones que van participar, diumenge al matí, a una jornada de neteja amb voluntaris als paratges forestals de Pedralta i Bujonis –al límit entre els termes de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro– van retirar plegats vora cinc tones de residus abandonades de manera indiscriminada els darrers anys. Els majors volums de brossa van correspondre a plàstics i runa –2.300 quilos i una tona, respectivament–, però també 800 quilos de diversos objectes de rebuig, 400 de mobles, 300 de vidre i 100 de fustes. Finalment, també van enviar a la deixalleria 100 quilos de restes d’uralites, un material amb un plus de perillositat per la presència de fibrociment cancerigen, a processar en plantes de tractament.

La iniciativa va ser possible gràcies a la col·laboració entre diverses entitats, com ara el Grup Natura Sterna, la Manduca Cooperativa, el Centre Excursionista Montclar, l’ADF ( Agrupació de Defensa Forestal Gavarres-Marítima), Protecció Civil i l’empresa eco-friendly Sloppy Tunas, a més de l’Ajuntament de Sant Feliu. L’objectiu, segons avançava ahir un dels impulsors, Aitor Tendero, és organitzar “fins a quatre jornades a l’any, trimestrals, en altres boscos, o lleres de rieres i rius, com el curs final del Ridaura”. És el mateix model que ja funciona amb èxit en els fons marins, però que volen estendre a les zones forestals del sud del Baix Empordà.

Els voluntaris es van dividir per grups i van rebre suport de diversos vehicles, per anar transportant el gran volum de deixalles fins a la zona industrial de Sant Feliu, on van classificar la brossa que anava arribant segons la tipologia. Per recuperar forces, Esclat hi va posar el piscolabis final i l’aigua per suportar la jornada.

LA XIFRA

100
quilos
de restes de fibrociment van retirar, entre el total de cinc tones de residus, els voluntaris diumenge a Sant Feliu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona