Els alcaldes es mostren satisfets amb la nova proposta de pla especial dels Aiguamolls de l'Empordà

Tenen previst reunir-se per valorar el nou document de Medi Ambient

El Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat ha presentat la nova proposta als ajuntaments en els últims dies i molts dels alcaldes amb els quals ha pogut parlar aquest diari consideren que aquest nou document és millor que l'anterior, que va molestar molt els ajuntaments. La nova proposta redueix a la meitat la zona perifèrica del parc natural i no preveu cap ampliació en el termini de dos anys, com sí que estava previst inicialment. A més, permet les noves construccions a la zona del connector si són vinculades amb el món agrícola.

Els representants municipals també agraeixen que en aquesta ocasió la conselleria els hagi informat bé, després de les crítiques que van sorgir fa un any perquè molts alcaldes no s'havien assabentat de l'existència del pla especial i se'n van informar pels mitjans de comunicació. En aquest sentit es pronunciava ahir l'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, que assegurava: «La nova proposta em sembla molt bé i ens sentim molt ben informats, el director general va venir expressament a Roses a explicar-ho. Tinc la sensació que ens han fet cas, als alcaldes.»

També l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, assegurava que s'ha aconseguit una millora important tot i que els tècnics de l'Ajuntament encara estudien el document detalladament. Güell, que ha exercit de portaveu dels ajuntaments en aquest debat, va avançar ahir que s'hauran de reunir, però va dir que primer vol estudiar «la lletra petita». També ha assegurat que s'ho estan acabant d'estudiar l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, que com Casamitjana també agraeix la informació rebuda del departament. L'alcalde de Ventalló, Narcís Gasull, i l'alcaldessa de Pedret i Marzà, Mònica Nadal, celebren la poca afectació dels seus pobles.


LES FRASES

SALVI GÜELL
alcalde de castelló d'empúries
«És una millora important respecte a la primera proposta però ens hem d'acabar de mirar els usos que preveu i veurem si hi hem de presentar al·legacions»
JORDI MARTÍ
alcalde de sant pere pescador
«Continuo pensant que la superfície d'actuació és massa elevada però estic content perquè es permeten les noves construccions agrícoles»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona