Els dos diputats de la Ribera d'Ebre es desmarquen del rebuig de la Diputació al magatzem nuclear

Sabanza (CiU) i Aparicio (PSC) van trencar la disciplina de vot en un ple tens

Malgrat que tant el PSC com CiU van votar favorablement la moció del Parlament de Catalunya en què es mostrava clarament el seu rebuig a la instal·lació dins del territori català del magatzem temporal centralitzat, ahir els dos representants de la Ribera d'Ebre a la Diputació de Tarragona, els alcaldes de Móra la Nova, Joan Manel Sabanza (CiU), i el seu homòleg de Riba-roja d'Ebre, José Luis Aparicio (PSC), van trencar la disciplina de vot i van deixar clar que en aquest assumpte pensen de manera radicalment oposada al seu partit. De fet, el signe del vot dels representants del PP –Fernández i Miquel López Mallol, partidaris del magatzem– tampoc no es va correspondre al del seu grup al Parlament, on els populars es van abstenir. Fins aquí, els vots favorables, ja que excepte l'abstenció de l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges (PSC), els vint-i-un diputats restants van votar en contra del magatzem.

«Jo no sóc polític»

Després de confessar: «Jo no sóc cap polític», en una intervenció emotiva, el batlle de Riba-roja va recordar que «algú pot criticar des del coneixement, però no quan no se sap res», tot assegurant que «ningú dels que defensen el ‘no' mai ha dit que sigui dolent». Aparicio va insistir que «qui hauria de demanar solidaritat és la Ribera, perquè aportem el 80 per cent de l'energia de Catalunya. Dir ‘no' al magatzem equival a perdre 300 llocs de feina en els propers cinc anys». Aparicio va restar valor a l'acord del Parlament «perquè només és entre polítics». Per la seva banda, Sabanza va afirmar que «es crea un mal precedent perquè es va contra un ajuntament i això desvirtua les atribucions d'una Diputació. No som el Parlament». Tal com havia fet abans Aparicio, el batlle moranovenc també va acusar ERC –la moció de rebuig a l'MTC era seva–, als quals va qualificar «d'oportunistes polítics». Sabanza va destacar que es tracta d'un projecte «legal i recomanat pel govern espanyol», tot preguntant al portaveu republicà, Tomàs Bigorra, «que si tant defensen l'Ebre, on és l'altre diputat?», en referència a l'absència de l'alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa. El portaveu socialista, Josep Guasch, va admetre que la votació de la moció «dóna peu a una dinàmica perillosa», mentre que el president, Josep Poblet, va acabar admetent la «incomoditat» que li provocava la moció, encara que la va atribuir «a la insistència d'ERC i a la petició del Ministeri d'Indústria perquè la Diputació es manifestés abans de vint dies».


LES REACCIONS

JOAN MANEL SABANZA
DIPUTAT DE CIU
«El projecte és legal i està recomanat pel govern estatal. No som el Parlament»
JOSEP POBLET
pRESIDENT diputació (CIu)
«Respectem totalment els ens locals, però hem de fer costat al Parlament»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona