Medi ambient

A Ripoll, paga menys qui més bé gestiona les deixalles

Els contribuents que acrediten un bon ús de la deixalleria i el bon comportament ambiental obtenen 36 euros de descompte en la tributació

El termini per demanar-ho s’acaba el 31 de març

Reciclar i fer el que pertoca en la gestió dels residus domèstics a Ripoll té premi en forma de descompte en el rebut de les deixalles. Els contribuents que gestionen com pertoca les seves deixalles tenen un descompte de més de 30 euros. L’Ajuntament ho ha fet saber als contribuents, els ha animat a gestionar bé els seus residus domèstics i els ha informat gràficament dels beneficis que obtindran a través d’un cartell.

Així, el rebut de les escombraries generades al domicili per al 2019 puja a 139,15 euros i els contribuents de Ripoll poden aspirar a un descompte del 10% sobre la taxa del 2020 si fan un bon ús de la deixalleria.

A més, els que acrediten un bon comportament en la gestió dels seus residus hauran de pagar un rebut de 117 euros; és a dir, de 22,15 euros menys respecte a l’ordinari. Si s’ajunten les dues bonificacions, el rebut baixa a 103,1 euros, 36,05 euros menys.

Els propietaris o llogaters d’habitatges de primera residència, que són els que poden aspirar a aquestes bonificacions, han de recollir una targeta a l’oficina d’atenció al ciutadà a l’ajuntament, que és la que han de presentar cada vegada que utilitzen la deixalleria. Allà, els treballadors d’aquest servei els la segellaran i, quan tinguin 10 segells, l’han de presentar a la mateixa oficina on l’han anat a recollir per acreditar el dret a la bonificació.

Per acreditar el bon comportament ambiental, també els propietaris i llogaters d’habitatges de primera residència de Ripoll han de comunicar-ho i apuntar-se a l’oficina d’atenció al ciutadà, que és on se’ls donaran les pautes del que han de fer per obtenir aquesta acreditació. En aquest cas, els peticionaris es comprometen a rebre dues o tres visites a l’any dels gestors ambientals de l’Ajuntament, perquè comprovin el bon comportament a què es comprometen. El termini per sol·licitar aquest avantatges és fins al 31 del mes de març que ve.

LA XIFRA

36
euros
és la bonificació màxima a la qual poden aspirar els contribuents ripollesos per la bona gestió de les deixalles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona