Alcaldes del Baix Camp reclamen ajudes pels danys de les nevades

Els alcaldes de cinc municipis del Baix Camp consideren que les ajudes que la Generalitat ha atorgat per pal·liar els danys ocasionats per les nevades del març i les de desembre suposen «un greuge comparatiu» entre les demarcacions de Girona i del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Segons els alcaldes, el decret aprovat pel govern català en la data del 23 de març, no respon a les veritables necessitats de les comarques tarragonines.

Els alcaldes de l'Argentera, Josep Castellví; de Capafonts, Antoni Marca; de Duesaigües, Josep Llebaria, i els tinents d'alcalde de Prades, Lídia Bargas, i de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Carles Vidal, aixoplugats pels diputats de CiU, Carles Pellicer i Carles Sala, lamenten l'actuació del govern català a l'hora de fer front als estralls de les nevades, ja que el decret, que imposa mesures urgents per resoldre les problemàtiques derivades, no cobreix totes les afectacions al territori.

Els desperfectes es quantifiquen, al Baix Camp, en 65.000 euros. Els ajuntaments no han perdut el temps i han calculat que els danys en infraestructures i serveis suposen una despesa de 22.000 euros a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, 10.000 a Prades, 8.000 a Capafonts, 15.000 a l'Argentera i 10.000 a Duesaigües. És per aquest motiu que, ara, els representants municipals i també els parlamentaris reclamen que o bé es modifiqui el decret o bé que se'n faci un de nou per tal que al final s'hi tinguin en compte els costos de les actuacions que s'hauran d'executar per recuperar les infraestructures –públiques i privades–, serveis bàsics i terrenys forestals malmesos, minimitzar els riscos d'incendi forestal –ja que hi ha molts boscos amb arbres caiguts– i normalitzar la situació. En aquest sentit, alcaldes i diputats recorden que «les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre també són de primera divisió» i mereixen que se'ls ajudi, tot i que tampoc obvien els municipis de Girona «que van resultar afectats per aquesta catàstrofe meteorològica».

Carles Pellicer, diputat de la federació, no va mossegar-se la llengua i va expressar que «el govern tripartit mira cap a un altre costat quan neva al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, i afavoreix unes demarcacions respecte d'unes altres» pel que fa als greus perjudicis materials i econòmics que han tingut els municipis durant el temporal de neu de l'hivern passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona