Girona es marca l'objectiu de netejar 263 hectàrees de bosc en tres mesos

Quinze persones es dividiran en tres grups per netejar la destrossa generada per la nevada del març

La regidora de Desenvolupament Local, Cristina Alsina, explica que el pla d'ocupació preveu que «els tres equips treballin entre el 26 d'abril i el 25 de juliol en la neteja dels boscos». El regidor de Medi Natural, Ponç Feliu, ja advertia l'endemà de la nevada les greus conseqüències que havia suposat per al bosc i la necessitat d'actuar d'urgència per reduir el perill d'incendi. L'actuació preveu la intervenció en 188,4 hectàrees de massa forestal no urbana i en 75 de boscos de l'àmbit urbà. Les prioritats de l'actuació se centraran en primer lloc en les franges de defensa forestal en les quals en els últims anys ja s'havia intervingut. Feliu ressalta la importància de netejar els marges de camins i les zones de seguretat perquè actuïn com a tallafocs en cas d'incendis forestals. A les zones de Campdorà, la Font del Ferro, la Font de la Pólvora o el Polvorí es faran les actuacions prioritàries per la proximitat d'aquests espais a la zona urbana.

Més de 300 reclamacions al Gironès

En només un mes, els municipis i el mateix Consell Comarcal del Gironès han recollit pel cap baix unes 300 reclamacions de particulars a la companyia Fecsa Endesa per les conseqüències que va suposar el tall del subministrament elèctric durant uns quants dies. A Llagostera s'han recollit prop d'un centenar de reclamacions en aquest temps, mentre que a Fornells de la Selva se n'havien recollit una setantena. L'alcalde de Fornells, Gabriel Casas, assenyala la minuciositat dels veïns que han presentat les reclamacions a les companyies elèctriques «incloent fotografies diverses del menjar que es va haver de llençar o les factures pertinents del que tenien a la nevera». En altres municipis com Salt, Juià, Bordils o Quart se n'havien recollit una vintena més, mentre que a Cassà 33 veïns havien presentat documentació i uns 30 a Aiguaviva. El Consell Comarcal es va posar a disposició dels municipis per recollir també consultes i reclamacions i la presidenta de l'ens, Cristina Alsina, va apuntar ahir que en aquest temps havien atès 56 consultes i que ara es tramitarà la documentació.

Joan Saura anuncia a Ripoll que estudien disset trams de línies afectades per la nevada per determinar si reclamen responsabilitats a les elèctriques

JORDI CASAS

El conseller d'Interior, Joan Saura, va avançar ahir a Ripoll que la Generalitat ha encarregat 17 estudis de les línies elèctriques afectades per la nevada de fa un mes i que, juntament amb el conseller d'Economia, Antoni Castells, estudiaran si demanaran o no indemnitzacions i si se'n desprenen responsabilitats. El conseller va recordar que la Generalitat té la potestat d'inspeccionar i supervisar les línies elèctriques. Saura hi va afegir que es va tractar d'una nevada excepcional i que, tot i això, en 36 hores el país va estar normalitzat, excepte el servei elèctric, que va deixar cinc dies seguits sense llum milers de persones.

Joan Saura va destacar l'esforç que el seu departament ha fet per renovar amb la inversió de 60 milions d'euros els equipaments del cos de bombers, a qui va lloar per la seva tasca «a vegades poc entesa». Saura va inaugurar l'ampliació i rehabilitació del parc de bombers de Ripoll (2 milions) i va anunciar l'adjudicació de la segona i definitiva fase d'obres del parc de Camprodon; la posada a licitació aviat dels projectes dels nous parcs de Llançà i Olot, la redacció del projecte de millora del de Girona i les obres del de Santa Coloma de Farners. L'alcaldessa, Teresa Jordà, va lloar i agrair la tasca dels bombers i va destacar que molta feina de la que fan no arriba a l'opinió pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona