Medi ambient

Medi Ambient

La trobada anual de nens i cigonyes

Uns 450 alumnes van participar en la jornada d’anellament de pollets

Unes 35 parelles d’ocells s’han consolidat al castell de Peralada

Toca col·locar dues anelles a cada cria de cigonya: una d’alumini del Departament de Medi Ambient i una anella blanca distintiva de l’indret on s’anellen. L’operació té un valor mediambiental i científic, permetrà fer un seguiment dels exemplars de la colònia de 35 parelles de cigonyes que s’ha consolidat al parc del castell de Peralada. Aquesta operació anual es combina a Peralada amb la Jornada Escolar d’Anellament de Pollets de Cigonyes, una activitat de caràcter pedagògic i naturalista, en la qual divendres passat van participar uns 450 alumnes d’edats compreses entre 3 i 12 anys procedents d’onze centres educatius de l’Alt Empordà.

En el procés d’anellament els alumnes poden tocar les aus nascudes de poc. A més, l’activitat inclou un programa pedagògic que demana als alumnes i professors fer un treball previ a les aules se-guint un material educatiu que els subministren des de la Fundació Peralada per conèixer les cigonyes, i en què l’alumne ha d’omplir una fitxa pedagògica, a més de fer un dibuix d’una cigonya que concorrerà en un concurs. L’objectiu de tot plegat és despertar en l’alumne l’amor per la natura i pels animals. Aquest any, la jornada s’integrava dins la Setmana de la Natura, organitzada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (aquí representada per l’Apnae), i va tenir la presència de Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat.

En el rerefons d’aquesta jornada anual d’aspecte lúdic, hi ha la història de la reeixida reintroducció de la cigonya blanca (Ciconia ciconia) al castell de Peralada. La iniciativa va ser impulsada per la família Suqué-Mateu, a partir de l’any 1996, quan amb la col·laboració del llavors director del Parc dels Aiguamolls de l’Empordà, Jordi Sargatal, es van portar 30 exemplars de cigonya des de diferents pobles de la província de Càceres (Extremadura). El 1998 van néixer les primeres cries al parc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia