Medi ambient

El canvi de temps ajuda a extingir l’incendi al Perelló

Els Bombers van donar per controlat el primer incendi de la temporada, que va afectar més de 200 hectàrees

Confirmen que el pagès no tenia permís per fer els treballs que van originar el foc

El canvi de temps va ajudar a l’extinció del foc a la zona del parc eòlic de les Colladetes, al Perelló, que cremava des de dilluns i que finalment ahir a les sis de la tarda es va donar per controlat. Un vent més moderat i, sobretot, l’augment de la humitat ambiental, la baixada de la temperatura i, fins i tot, algun plugim van facilitar les tasques d’extinció. Els efectius dels Bombers, amb una cinquantena de camions i dos helicòpters, es van mantenir tota la tarda treballant a la zona com a mesura de precaució. Segons va explicar el cap de l’operació d’intervenció dels bombers, Joan Rovira, el canvi de temps va facilitar la feina sobretot a les zones que encara trobaven dificultat per apagar el foc, on s’acumulava una major densitat de zona arbrada. La millora de la situació, especialment climatològica, va permetre de reduir el desplegament d’efectius prescindint de les avionetes de vigilància i dels hidroavions. Els dos helicòpters bombarders es van quedar ahir remullant la zona.

De les 233 hectàrees cremades, 150 formen part de l’espai natural del Tossal Montagut i el 90% de la superfície afectada, terreny forestal, és de titularitat de la Generalitat. Si bé les investigacions sobre l’incendi continuen obertes, els Agents Rurals donen per fet que es va originar per una crema imprudent de restes agrícoles. Segons va confirmar el cos, el pagès responsable no tenia concedit el permís per fer els treballs, tot i que es desconeix si el va sol·licitar. En qualsevol cas, s’ha confirmat que serà denunciat penalment i administrativa i que podria haver d’assumir les responsabilitats civils per una imprudència greu.

Les 38 persones desallotjades d’una vintena de masies van retornar ahir als seus habitatges. La Direcció General d’Emergències i els Bombers no tenia coneixement de danys materials en propietats. Ahir també va reobrir el parc eòlic de les Colladetes, que va aturar-se quan es va declarar el foc.

LA XIFRA

233
són les hectàrees cremades. 200 efectius dels Bombers amb l’ajuda de dos hidroavions hi van treballar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona