Medi ambient

La PDE rep el suport d'organitzacions internacionals en la lluita per un cabal ecològic per a l'Ebre

Critiquen que el govern espanyol encara no ha presentat els plans de conca

«Les organitzacions amb seu a Brussel·les estem molt interessades en el que passarà a l'Ebre, perquè és un lloc on es veu molt clarament l'impacte i els efectes del canvi climàtic.» Així ho va assegurar Peter Depous, de l'organització ecologista EEB, després de la vista al Delta de l'Ebre. Com ell, altres representants internacionals van donar suport a la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) per aconseguir un cabal ecològic per al riu. «Els estats han de ser honestos a l'hora d'identificar les problemàtiques relacionades en la gestió de l'aigua, perquè continuar així no és viable», va insinuar Sergey Morozo, de WWF. En aquest sentit, Depous va fer una comparació amb la crisi econòmica actual: «No podem continuar gastant l'aigua que no tenim, així com no podem gastar diners si no en tenim».

Segons la portaveu de la PDE, Susanna Abella, la visita d'ahir demostra que a les Terres de l'Ebre «no estem sols en la defensa del territori». Abella va recordar que el govern espanyol encara no ha presentat els plans de conca que preveu la directiva marc de l'aigua i els representants internacionals tampoc no ho van passar per alt. Quim Pérez, d'Ecologistes en acció, va explicar que presentaran una queixa d'àmbit europeu sobre aquesta situació, i Peter Depous va assegurar que la seua organització fa un seguiment «exhaustiu» de l'aplicació de la directiva marc i fins i tot es preveu la redacció d'un informe per al 2012 que avaluï la qualitat del procés d'implementació. «Sabem que hi ha Estats que han de fer esforços per aplicar la directiva, i estem disposats a trobar solucions comunes», va apuntar Depous, tot fent referència a l'Estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona