La mort del falcó femella de la Sagrada Família obliga a traslladar dues cries

El falcó femella que habitava –juntament amb el mascle i tres cries– al campanar de Sant Bartomeu de la Sagrada Família de Barcelona ha mort aquest cap de setmana després d'estavellar-se quan volava, un fet habitual entre els exemplars joves però més excepcional en adults pel seu alt coneixement del territori. Les dues cries femelles han estat traslladades al centre recuperació d'aus de Vallromanes per garantir la seva supervivència mentre que la cria mascle, la més petita, s'ha quedat al niu a càrrec del falcó mascle adult fins a completar el procés de creixement. Segons l'Ajuntament de Barcelona, el trasllat de les dues cries de falcó femelles permetrà descarregar de la feina de manutenció i criança el mascle adult.

Al centre de recuperació de Vallromanes, les dues cries femelles seran alimentades per falcons femella domesticats. Posteriorment, aquestes cries es traslladaran al niu de la parella de falcons que hi ha instal·lada a la muntanya de Montjuïc, d'on procedia l'exemplar de falcó mare, perquè siguin adoptades per la parella que cria allí fa anys i així retornar-les novament a un entorn natural i en llibertat.

A Barcelona i a l'àrea metropolitana hi ha actualment cinc parelles de falcons pelegrins que nien regularment a la ciutat. Amb aquestes ja són 54 les cries nascudes a la ciutat des que va començar el programa de reintroducció d'aquesta espècie.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.