Medi ambient

Protocol per saber qui fa un mal ús dels residus a Ripoll

L’Ajuntament ja ha obert algunes bosses en què detecta una mala gestió de deixalles per trobar-ne els responsables

En una carta als veïns i comerciants deixa clar que abans de sancionar vol informar

L’Ajuntament de Ripoll es planteja fer un pas endavant més pel que fa a la recollida i el tractament de deixalles i, en aquells casos en què els veïns i comerciants han decidit deixar les escombraries, els cartons i les andròmines als llocs no indicats, posarà en marxa un protocol de recerca per trobar qui n’és el propietari. De fet, en alguna ocasió ja s’han obert bosses de deixalles per intentar trobar de qui eren i així poder conscienciar abans d’imposar una sanció i pretén continuar amb aquest tipus de controls.

L’Ajuntament de Ripoll ha fet arribar una nota informativa a tots els veïns i responsables de comerços de la vila, en què informa que les persones i empreses que no compleixen les normes establertes pel que fa a la correcta disposició dels residus i les escombraries, suposen un increment en el cost de la despesa de neteja, un cost afegit que s’afronta amb diners de totes les persones de la capital ripollesa. Així mateix, s’hi lamenta que, malgrat les campanyes contínues per incentivar el civisme, el reciclatge i la recollida correcta, el resultat es millorable.

En aquesta mateixa missiva, no obstant això, no només alerta respecte a aquestes situacions incíviques, sinó que aprofita per agrair a tots els veïns i veïnes que s’hagin adaptat al nou emplaçament dels contenidors i també a tots els comerços i establiments que han modificat la disposició de les deixalles i del cartonatge. Finalment, demana, una vegada més, la implicació ciutadana per tenir un entorn i una vila neta i salubre, i sentencia que tenir els espais públics nets també és cosa de tots.

No és pas la primera vegada que l’Ajuntament de Ripoll posa en marxa iniciatives contundents en l’àmbit del foment del civisme ciutadà. Temps enrere, l’alcalde es presentava a casa dels que tenien gos i que no havien recollit les defecacions del seu animal, després que s’hagués pogut comprovar-ne la identitat gràcies a la col·laboració ciutadana.

LA DATA

01.07.19
és el dia en què
hi ha el pròxim servei de recollida d’andròmines, que es fa de manera regular cada dilluns.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona