Medi ambient

Pas de Font Vella per protegir els boscos de Sant Hilari

L’empresa d’aigua mineral cedirà dues parcel·les que té en el poble perquè Sèlvans en faci la custòdia

L’Ajuntament agraeix la implicació de la societat en la conservació del patrimoni natural

L’empresa d’aigua mineral Font Vella, del grup Danone, s’implicarà en la protecció del medi natural de Sant Hilari Sacalm. El director general d’Aigües Danone a l’Estat, François-Xavier Lacroix, ha expressat el compromís de la societat “per cuidar el medi ambient, que és d’on surt l’aigua. No n’hi ha prou amb això, s’ha de fer un pas més”, ha explicat el directiu en un acte a la planta de Sant Hilari.

L’acció de Font Vella s’articula amb un conveni –de moment, per un any, prorrogable– amb l’ajuntament hilarienc i l’associació Sèlvans, un entitat sense ànim de lucre, que promou, entre altres activitats, els banys de bosc en una quinzena de municipis del país, incloent-hi un cop al mes al bosc de les Heures, a Sant Hilari.

Font Vella cedirà en custòdia a Sèlvans dues de les parcel·les que té en el municipi. Segons va dir dijous el president de Sèlvans, Jaume Hidalgo, “en aquestes parcel·les intentarem afavorir les espècies autòctones i preservarem els boscos”. La superfície de treball serà al voltant de sis hectàrees.

Font Vella lidera el projecte Sóc espai natural protegit, amb el qual vol garantir el bon estat del punt de partida de la cadena de valor per on circularà l’aigua. L’empresa té un dels seus brolladors a l’espai natural de les Guilleries.

L’alcalde de Sant Hilari, Joan Ramon Veciana (Partit Independent de les Guilleries, PIG), valora que el pas de Font Vella és “molt important” perquè és “l’empresa més gran del poble en volum”. Segons Veciana, el conveni a tres bandes s’inscriu en la mateixa línia endegada per l’equip de govern.

L’alcalde, acompanyat dels regidors Rotllant, Vila i Carrillo, va recordar que han impulsat iniciatives com ara l’eliminació de productes químics en les tasques de jardineria i el fet de destinar el 0,5% de l’IBI a la protecció del medi natural, entre altres actuacions. El batlle va destacar que la feina amb Font Vella ajudarà que “la natura estigui dins el poble”. Veciana, en el càrrec des del 2015, encapçala un equip de govern amb vuit regidors dels tretze del ple.

140 treballadors

Aigües Danone forma part de la divisió d’aigües de Danone i té quatre plantes envasadores d’aigua mineral natural a l’Estat espanyol: Sant Hilari Sacalm, Amer, Sigüenza (Guadalajara) i Lanjarón (Granada). A la planta de Sant Hilari, hi treballen 140 persones, el 70% dels quals són del poble, informa la companyia.

LA XIFRA

1
cop
al mes Sèlvans fa un itinerari terapèutic al bosc de les Heures, a banda de les sol·licituds a demanda.

LA DATA

18.07.19
Va ser
el dia que Font Vella, l’Ajuntament i Sèlvans van exposar el conveni subscrit, a la planta de l’empresa d’aigua.

LA FRASE

Entre els tres socis tenim moltes coses en comú i el conveni donarà molts fruits
François-Xavier Lacroix
DIRECTOR GENERAL D’AIGÜES DANONE A L’ESTAT ESPANYOL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona