Medi ambient

Reclamen aturar l’urbanisme a Palau-saverdera

La Iaeden i la plataforma Salvem Palau entreguen més de 700 signatures per aturar el projecte SUD3 del municipi

La Iaeden-Salvem l’Empordà i la plataforma local Salvem Palau-saverdera han recollit més de set-centes signatures per reclamar que s’aturi la tramitació del projecte urbanístic SUD3 en aquest municipi. Les entitats han enviat les firmes al Departament d’Urbanisme de la Generalitat i a l’Ajuntament per alertar de l’impacte negatiu que, segons ells, tindria el projecte “a àmbit ambiental, paisatgístic, social i econòmic”.

La mobilització de les entitats contra aquesta nova urbanització projectada ja es va iniciar a la primavera passada, abans de les eleccions municipals, i el govern de Palau-saverdera ja va ordenar en aquell moment la suspensió de llicències per un any del projecte. Tot i admetent que “l’Ajuntament de Palau-saverdera està en la línia de preservar el territori”, les dues entitats reclamen que s’aturi definitivament: el sector afectat s’ubica a la part alta del municipi i seria format per tres blocs d’edificis de 3 plantes i 15 cases aïllades. Segons els opositors, representaria un total de 64 habitatges en una àrea del municipi amb una cota superior al nucli de Palau-saverdera i, per tant, amb un fort impacte paisatgístic des de tota la plana de l’Alt Empordà.

A més les entitats denuncien “l’eclosió de projectes insostenibles que s’han heretat del POUM del municipi”. Pels opositors, la problemàtica de Palau-saverdera s’uneix a la preocupació de la urbanització d’Empordà Parc de Pau, que conformen “l’urbanisme insostenible heretat de la serra de Verdera”. Per les entitats, la serra de Verdera és una reivindicació històrica de la necessitat de conservació de les connexions ecològiques entre el parc del cap de Creus i el parc dels Aiguamolls.

Per tot plegat, la Iaeden-Salvem l’Empordà demana a la Generalitat de Catalunya la redacció del pla director urbanístic de revisió de sòls no sostenibles a tot l’Empordà. “La bombolla immobiliària ha esclatat a tota la comarca, i tenim indicis de despertars urbanístics fruit d’herències especulatives que cal virar de manera immediata”, conclouen les entitats en un comunicat reclamant la intervenció de les administracions.

LA XIFRA

64
habitatges suplementaris.
El projecte qüestionat tindria tres blocs d’edificis de 3 plantes i 15 cases aïllades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona