Medi ambient

Queixes per l’excés de cotxes a la via verda, a la Pilastra

L’afluència de vehicles causa molèsties en un tram del carril bici, a la frontera entre els termes de Salt i Bescanó

Els dos ajuntaments són partidaris de regular l’accés d’automòbils a la zona

Usuaris de la via verda que va de Girona a Olot han fet públic aquest estiu el seu malestar per l’excés de vehicles que a vegades hi ha a la zona de la Pilastra, al límit entre els termes municipals de Salt i Bescanó. Lamenten que en aquest espai hi ha puntualment (sobretot els caps de setmana) una proliferació de cotxes estacionats i d’altres que hi circulen, i que aquest fet hi ha cops que dificulta el pas dels ciclistes i dels vianants pel camí. Algunes persones que s’han trobat recentment amb aquesta casuística ho han comentat a les xarxes socials, on també hi ha publicades imatges. En una s’observa, per exemple, una fila d’automòbils aparcats en un dels laterals, una furgoneta en circulació i, en primer terme, dos ciclistes que s’haurien vist obligats a baixar de la bicicleta i que van acabar fent aquest tros a peu.

Mou-te en Bici (una plataforma cívica que promou l’ús de la bicicleta i la mobilitat sostenible) reclama que es busqui una solució i que s’alliberi l’indret d’aquesta aglomeració de vehicles motoritzats. Un membre de l’entitat explica que es va posar en contacte amb el Consorci de les Vies Verdes de Girona i va posar de manifest la preocupació per aquesta situació. Relata que aquest organisme el va informar que l’ús d’aquest tram en concret és compartit entre cotxes, ciclistes i vianants, i que la regulació dels accessos era una competència municipal.

Es tracta d’una zona on es du a terme activitat esportiva, ja que s’hi fan entrenaments de piragüisme i competicions. A l’estiu, s’hi suma la gent que es va a banyar al riu o a passar-hi el dia, i que s’hi aproxima amb el cotxe (hi ha un accés des de Bescanó i un altre des de les hortes de Salt, que no són privats per a vehicles). Els alcaldes dels dos municipis, Xavier Vinyoles i Jordi Viñas, estan totalment d’acord que cal algun tipus de control per evitar aquestes molèsties, com ara regular l’accés de cotxes, sense que aquesta mesura suposi un perjudici a la pràctica esportiva. Ja han posat, de fet, fil a l’agulla i entre tots els agents implicats tenen prevista una reunió el 12 de setembre per trobar i aplicar una solució. Hi participaran responsables dels dos ajuntaments, del Consorci de les Vies Verdes de Girona (que gestiona totes les rutes de les vies verdes de la demarcació) i del Consorci del Ter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona