Medi ambient

Moció i reclamació per protegir aus a la C-65 a Santa Cristina

Guanyarem du demà al ple una proposta que insta la Generalitat a protegir el tram d’autovia a Solius

L’executiu local també hi treballava i hi donarà suport

El Departament de Territori i Sostenibilitat té sobre la taula una proposta per instal·lar pantalles vegetals –plantar-hi arbres– o de fusta a l’entorn de l’autovia de la Costa Brava Centre (C-65 i C-31 entre Santa Cristina d’Aro i Calonge), per elevar el vol de les aus alguns metres per sobre del tram i prevenir els atropellaments d’espècies amenaçades, entre les quals destaca tristament el gran duc. Però després veure que les mesures no prosperen i que l’aparició d’aus mortes continua, el grup municipal de Guanyarem durà demà al ple una moció per instar el govern a incloure una partida econòmica per afrontar-les en el pròxim pressupost de la Generalitat.

La portaveu de Guanyarem, Sònia Pujol, admet que el municipi no té competència sobre el traçat de la carretera, però alerta que mentre en altres zones de Catalunya on resisteix l’espècie la principal amenaça és l’electrocució en línies d’alta tensió, a la vall d’Aro ho són els atropellaments. Segons dades del Grup de Natura Sterna, els punts crítics són els trams de la via que discorre entre els espais lliures que fan de connector entre els espais protegits dels massissos de les Gavarres i l’Ardenya-Cadiretes –a Solius– i al traçat que voreja el paratge de Treumal, al terme de Calonge. Per aquest motiu, el text demana el trasllat de la iniciativa a l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni per cercar-ne també la complicitat del ple.

El text prosperarà

Per part de l’executiu local (ERC-JxCat), l’alcaldessa, la republicana Lourdes Fuentes, explica que no tindran cap problema per adherir-se a la iniciativa. “Ja havíem començat a preparar un dossier per trametre al departament amb les dades d’atropellaments recopilades per Sterna.”, Aquest grup naturalista fa anys que controla les poblacions de ducs i altres aus a la vall d’Aro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona