Medi ambient

Cycosa es compromet a restaurar la pedrera dels Comuns de Tortellà

Cycosa, l'empresa que fins al març tenia la concessió per explotar la pedrera de calç de la muntanya dels Comuns de Tortellà, assegura que està disposada a restaurar la zona i que, si encara no ho ha fet, ha estat perquè l'Ajuntament li ha negat el permís corresponent. El consistori acaba de reclamar a la Generalitat que es faci càrrec de la restauració i després passi comptes amb l'empresa, ja que aquesta no ha complert la seva obligació.

Negociacions encallades

A Tortellà, el Departament de Medi Ambient hi té un cas difícil de resoldre. Cycosa i l'Ajuntament no s'entenen i s'acusen mútuament de no voler negociar; la concessió per explotar la muntanya dels Comuns ha vençut i l'obligatòria restauració dels terrenys ha quedat pendent. El consistori, atès que Cycosa no havia restaurat res, ha reclamat al govern que n'assumeixi la responsabilitat: que executi la restauració i, després, que passi comptes amb l'empresa minera. «Nosaltres estem disposats a restaurar», asseguraven ahir els responsables de Cycosa, mostrant els documents en aquest sentit tramesos a Medi Ambient i a l'Ajuntament de Tortellà. «No es tracta que ara vulguin restaurar-ho; la qüestió és que ja ho haurien d'haver fet», replicava ahir l'alcalde, Joaquim Pagès (IdT). Uns i altres s'acusen de no voler negociar. «Quan semblava que arribàvem a un acord, aleshores demanaven més diners», es queixen a Cycosa. «Han actuat sempre amb prepotència», afirma Pagès. Segons l'empresa, les extraccions van parar el 2006, en exhaurir la zona prevista en la concessió, i que si no van fer restauracions de seguida va ser perquè fins l'any passat van mirar de convèncer l'Ajuntament que els deixessin fer un dipòsit de runes. En cap cas –hi afegeixen– incompliran el pla de restauració i, en el moment que el consistori hi accedeixi, reompliran la zona explotada amb terres provinents d'altres extraccions. «Nosaltres sempre hem restaurat els terrenys on hem treballat», assegura l'empresa. Uns set anys calculen que necessitarien per tapar l'enorme cicatriu que ha quedat a la muntanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona