Medi ambient

Aposta per fer més gran la zona de baixes emissions

La mesura estarà inclosa en la llei de protecció de l’atmosfera

Dotze municipis metropolitans ho sol·liciten

La Generalitat de Catalunya té previst estendre la zona de baixes emissions de contaminants a totes les ciutats de Catalunya “no només com a mesura correctora, sinó també com a mesura de prevenció”, i que aquesta mesura s’inclogui en la nova llei de protecció de l’atmosfera, va explicar ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, durant l’acte de presentació de l’ordenança per a l’entrada en funcionament de la zona de baixes emissions en l’àmbit de les rondes de Barcelona. La llei, de la qual es va aprovar la memòria fa pocs dies, exposarà la manera com els ajuntaments podran fer i desenvolupar aquestes zones. Segons Damià Calvet, aquestes iniciatives són “accions climàtiques per millorar la qualitat de vida de les persones”.

El conseller també va explicar que han encarregat a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) un pla director d’aparcaments dissuasius, el que es coneix com a park and ride, associat a l’oferta de transport públic, que està previst que s’aprovi el primer semestre del 2020. L’objectiu és, tal com va explicar, blindar aquests aparcaments perquè siguin zones especialitzades on els conductors puguin deixar els vehicles i agafar el transport públic per finalitzar el desplaçament.

Interès metropolità

En la mateixa línia de fer créixer les zones de baixes emissions, el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, va avançar que l’administració supramunicipal ha signat convenis amb una dotzena de municipis metropolitans que estan interessades a implementar zones de baixes emissions als seus termes municipals. Aquests convenis encara no estan tancats i des de l’AMB no han volgut donar dades concretes sobre els detalls dels convenis signats ni tampoc avançar la llista de municipis que ho han demanat.

Poveda va recordar ahir que la creació de la primera zona de baixes emissions a l’interior de les rondes va néixer fruit del consens dels alcaldes dels 36 municipis que formen l’àrea metropolitana de Barcelona, que l’any 2017 hi van votar a favor per unanimitat.

LA XIFRA

12
municipis
de l’àrea metropolitana han signat un conveni amb l’AMB per tenir zones de baixes emissions.

LA FRASE

La Generalitat aposta per estendre la zona de baixes emissions a totes les ciutats de Catalunya
Damià Calvet
Conseller de territori


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona