Medi ambient

Més de 6 milions per a la depuradora de Maçanet

La planta tractarà 2.000 metres cúbics d’aigua al dia, amb la inversió de l’ACA

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a licitació per 6,9 milions d’euros les obres d’ampliació de la depuradora de Maçanet de la Selva, segons va informar ahir l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

La planta, que va entrar en servei el 1979 i és al polígon de Puigtió, ja es va ampliar un primer cop el 1995, però, segons informa l’ACA, requereix fer-hi millores importants per modernitzar-ne els equipaments. Els treballs, que tindran una durada de 14 mesos a partir de l’adjudicació i la signatura del contracte, serviran per remodelar totalment la planta, gairebé com si es tractés d’una nova depuradora.

L’ampliació servirà per doblar la capacitat de tractament i passarà dels 1.000 metres cúbics diaris actuals a 2.000. El tractament serà de tipus biològic, amb eliminació de la matèria orgànica, el nitrogen i el fòsfor. Al desembre, l’ACA havia anunciat que posaria a licitació la planta per 5,3 milions, i al final en són 6,9. Les obres començaran l’any que ve.

Mas Altaba

A finals de juliol, l’ACA ja va posar a licitació la redacció del projecte constructiu de la depuradora d’aigües residuals i col·lectors en alta de Mas Altaba, un nucli entre els municipis de Maçanet i Fogars de la Selva.

El pressupost de licitació és de 110.163 euros i es preveu que la redacció del projecte, un cop s’haurà adjudicat i signat el contracte, tingui un termini de nou mesos. Aquesta actuació està inclosa en l’actual cicle de planificació hidrològica (període comprès entre el 2016 i el 2021) i es preveu una inversió superior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona