Medi ambient

Madrenas no traurà del calaix el pla especial del parc de la Devesa

L’alcaldessa de Girona és partidària de trobar una alternativa que tampoc passi pel pla d’usos

Destaca que en quatre anys s’hi han fet inversions “molt importants”

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, no té cap intenció de treure del calaix el pla especial del parc de la Devesa. És més, adverteix que el pla d’usos tampoc és l’eina que farà de guia del futur projecte en aquest indret de la ciutat. “El que cal, i hi ha molts grups que opinem el mateix, és trobar una eina, que segurament no és un pla especial, que és el que sempre he defensat, per regular què volem que passi a la Devesa i com volem que sigui”, assegura Madrenas en una entrevista a Televisió de Girona. L’alcaldessa és partidària que “entre tots cal trobar eines per desenvolupar aquest parc urbà, viu, dinàmic, i que la gent hi vulgui anar a passar estones d’oci de la seva vida”. “Entre tots hem de decidir com ho volem”, remarca la responsable municipal, que sosté que “el pla d’usos tampoc és l’eina que necessitem”.

Sobre la tasca que es va fer sobre el pla especial, i que es va engegar durant l’alcaldia de Carles Puigdemont, Madrenas afirma: “Ja vam fer un procés participat i ja sabem què vol la ciutadania.” “Hem de construir aquest parc, i ho hem de fer amb el que va dir la ciutadania, no un altre, i tots ens hem de sentir cridats a fer-lo possible”, reivindica l’alcaldessa de Girona. “Nosaltres hi estem disposats”, sosté, tot i que reconeix que no sap quina eina s’acabarà aplicant: “La trobarem, perquè l’objectiu final el sabem tots que és aquest parc urbà, que és extraordinari, però que ho ha de ser més.”

Projectes de futur

En tot cas, Marta Madrenas reivindica la tasca que ha fet el seu partit al parc de la Devesa. “Durant quatre anys hi hem fet inversions molt importants”, i recorda que l’any passat, el consistori va plantar gespa a l’antic camp de futbol Fèlix Farró (per convertir-lo en zona de pícnic), va instal·lar un parc de salut públic a la zona i va prohibir que es pogués aparcar al Camp de Mart (un estacionament que s’utilitzava els dies de mercat). Aquest 2019, l’Ajuntament ha pressupostat invertir-hi 220.000 euros. Per aquest mandat, el govern de JxCat planteja una actuació ambiciosa: renovar tant l’enllumenat com tota la instal·lació elèctrica de la Devesa. L’alcaldessa diu que ja ha encarregat als tècnics que redactin “un estudi integral” per tirar endavant el projecte. Marta Madrenas sempre ha reiterat que no volen concebre la Devesa com un parc natural. “No ho és”, afirma amb contundència, “perquè volem que a la Devesa hi passin coses, volem que la gent se la faci seva, que en gaudeixi tota la ciutadania”.

LA FRASE

Cal trobar eines per desenvolupar aquest parc urbà viu, i que la gent hi vulgui anar a passar estones
Marta Madrenas
alcaldessa de girona

LA XIFRA

220.000
euros
ha pressupostat aquest 2019 l’Ajuntament de Girona per invertir al parc de la Devesa

Una dècada de plans fallits

El 7 de març del 2018 l’Ajuntament de Girona va aturar indefinidament el pla especial de la Devesa. Ho va anunciar l’alcaldessa de Girona en una roda de premsa, que va explicar que volien “obrir un parèntesi per continuar treballant per aconseguir el consens social imprescindible per a aquest pla”. L’any 2010 l’anterior govern tripartit va aprovar el pla d’usos del parc de la Devesa. Però els paràmetres que indicava pràcticament no han suposat canvis en aquests anys. El 2013 va arribar, amb l’aleshores alcalde, Carles Puigdemont, el pla especial, que és una figura urbanística superior que dona directrius de futur. A més, es va dotar d’un procés participatiu. Però fa un any i escaig el govern municipal de Madrenas ho va aturar amb el supòsit que hi trobarà, més endavant, més suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona