Medi ambient

Aborden la segona fase del centre de tractament de residus de l’Alt Empordà

Es tracta de la construcció de la deixalleria comarcal, el centre administratiu del CTR i la nova planta per al desballestament de residus voluminosos

La construcció de la segona fase de construcció del centre de tractament de residus de l’Alt Empordà, localitzat al municipi de Pedret i Marzà s’afrontarà tan aviat com arribi la subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), petició formalitzada dimarts passat en el ple del Consell Comarcal. Tot i que aquest Consell, l’any 2008, ja va signar un conveni amb l’ARC que feia efectiu el compromís en relació amb el finançament de la nova infraestructura, l’expedient de ratificació de l’acord que es va prendre en junta de govern el mes d’abril passat permetrà fer efectiva la demanda i que les obres comencin tan aviat com s’aprovi la subvenció.

Precisament des de l’organisme supramunicipal es preveu que el tràmit sigui ràpid i es calcula que les obres, que tindran un cost de 5.422.540 euros, ja puguin començar a final d’any. Precisament en aquesta segona fase es construirà la nova deixalleria comarcal, la planta de desballestament de residus voluminosos i el centre administratiu.

La construcció de la deixalleria comarcal i el centre administratiu tindrà un cost de 3.018.950 euros. Un cop s’hagi executat aquesta obra n’hi haurà d’altres de menys nivell, com ara l’edificació d’una caseta de control i un magatzem (209.389 euros) que substituirà l’actual i que permetrà registrar l’accés a tot el complex i el tancament de la façana nord, que permetrà una menor interferència de la tramuntana en el refinament del compost (139.777 euros).

S’invertiran 80.000 euros en la instal·lació d’elements dissuasius per als ocells a les cobertes de les naus i l’adequació de l’entorn amb un projecte de restauració dels espais que preservi la zona com un corredor biològic entre dos espais naturals.

LA XIFRA

5,4
milions d’euros.
Aquest és el cost calculat de la segona fase del CTR de Pedret i Marzà.

LA DATA

Juliol 2017
Estrena.
La inauguració de la primera fase es va fer el dia 15 d’aquest mes de juliol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona