Medi ambient

El Parlament insta a castigar les festes privades a la costa

Tots els grups voten la moció de Cat-ECP per prendre mesures arran de les reunions de vaixells a la cala Massoni

L’oposició valora com a “pas endavant” el PDU al litoral, i pacten protegir els camins de ronda

El Parlament, dins de la comissió de Territori, va deliberar ahir sobre el litoral de la Costa Brava, i els grups van aprovar, per unanimitat, una proposta de resolució de Cat-ECP per sancionar festes privades i celebrades sense permís, com ara la festa de vaixells convocada l’agost passat per xarxes socials a la cala Massoni de Calella de Palafrugell.

El diputat de Cat-ECP David Cid va dir que hi ha precedents d’altres festes il·legals. I en el text aprovat, sumant-hi les esmenes de JxCat i ERC, s’acorda, a banda de les sancions, determinar si les convocatòries tenen permís i si al darrere hi ha ànim de lucre. També, finalment, que es reclami la restitució de qualsevol dany ocasionat.

PDU i camins de ronda

Posteriorment, també va prosperar per unanimitat una altra proposta del PSC-Units esmenada per JxCat i ERC, perquè el futur “pla d’ordenació del Litoral, previst al projecte de Llei d’ordenació del litoral preveurà el conjunt de camins de ronda”, de manera que els terrenys del sender siguin de titularitat pública. En casos privats, ja s’avança la via de l’expropiació i l’arranjament dels trams pendents es farà conjuntament amb cada municipi.

El diputat del PSC a la comissió Jordi Terrades va explicar que havien retirat els punts que reclamaven al govern que enllestís l’avanç del pla director (PDU) de sòls no sostenibles –aprovat i presentat dilluns– abans de final d’any. Terrades va admetre que s’alegren que avanci la tramitació i es vulgui reduir a la meitat el volum d’edificació, però va mostrar-se prudent en espera d’analitzar a fons el text. Marc Sanglas (ERC) i Gemma Geis (JxCat) van coincidir que el govern fa els deures. I Cid, pel que fa al PDU, va valorar que és “un primer pas”, però que “encara queden 15.000 habitatges més sobre la taula”. Per part de Cs, Héctor Amelló va mostrar el suport a la protecció dels camins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona