Medi ambient

Projecte transfronterer per una edificació sostenible

L’Ajuntament de Girona liderarà l’iniciativa Clúster Edificat amb associacions de la Catalunya del Nord i el Clúster d’Energia Eficient de Catalunya

La inversió serà de 865.000 euros en tres anys

L’Ajuntament de Girona posarà en marxa, juntament amb Perpignan Méditerranée Métropole, Pôle Derbi i el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, el projecte Clúster Edificat, creat per tal d’impulsar l’eficiència energètica en el sector de construcció tant a Girona com a la Catalunya del Nord.

En essència, el projecte consisteix a unir els sectors públic i privat de la construcció per impulsar mesures de lluita contra el canvi climàtic. Els resultats que s’esperen del projecte inclouen la creació d’un espai de debat en què puguin compartir eines. També existeix la intenció de posar a disposició de les empreses eines per millorar la sostenibilitat del sector. En aquest cas, per exemple, l’accés a recursos humans especialitzats en l’eficiència energètica. Una altra mesura proposada és la creació d’una plataforma digital d’acompanyament a les empreses així com d’eina de consulta als usuaris. D’aquesta manera, les empreses podran accedir a recursos i disposar d’un certificat d’eficiència i els usuaris podran conèixer a quines empreses poden acudir en cas de voler reduir la seva petjada ecològica. Per acabar, es vol donar impuls a projectes innovadors i nous treballadors joves.

“Podem ser els primers”

En l’acte de presentació, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va explicar que és un projecte “dirigit directament a les persones” i un “treball directe per la construcció del benestar”. A més, entén que “estem en una revolució tecnològica i és el moment d’entrar-hi”. François Calvet, senador per Perpinyà i representant de Perpignan Mediterranée Métropole, va argumentar que les dues zones formen un “territori molt potent” on es poden “impulsar energies alternatives”. A més, va remar: “Hi ha moltes coses a desenvolupar i podem ser els primers de fer-ho.” Per la seva banda, André Joffre –de Pôle DERBI– va destacar la importància del “canvi radical” de la política europea respecte al canvi climàtic: “Amb el Green Deal es destinarà una gran quantitat de diners a projectes de lluita contra el canvi climàtic És el moment d’incentivar els joves.” Finalment, el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya va destacar que el projecte va “en línia amb l’actualitat”.

El projecte, d’ una durada de tres anys, suposarà una inversió total de 865.000 euros, un 70% finançat pel fons Feder. Per l’Ajuntament de Girona, la inversió aproximada serà de 115.000 euros.

LA XIFRA

865.000
euros
serà la inversió aproximada pel projecte Clúster Edificat, un 70% dels quals seran aportats pel fons Feder.

LES FRASES

Aquest projecte va dirigit a les persones. És un treball directe de construcció de benestar
Marta Madrenas
alcaldessa de girona
És un territori potent. Hi ha moltes coses a desenvolupar i podem ser els primers de fer-ho
François Calvet
senador per perpinyà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona