Medi ambient

Neix una girafa al Zoo de Barcelona

La cria, que té sis dies, és filla de la Nura i és de la subespècie Rotschild

La instal·lació barcelonina participa en el Programa Europeu de Conservació d’aquests animals, que es consideren amenaçats per la reducció dels seus hàbitats naturals

El Zoo de Barcelona ha anunciat aquest diumenge el naixement a les seves instal·lacions d’una cria de girafa de la subespècie Rothschild (Giraffa camalopardalis rothschildi).

La petita girafa va néixer el passat 10 de febrer i és filla de la Nuru, que té 10 anys i va arribar a les instal·lacions de la capital catalana el 2011 procedent del Zoo d’Emmem (Països Baixos).

La cria, acompanyada de la seva mare, romandrà uns dies als dormitoris de la instal·lació de les girafes abans d’unir-se la resta del grup. D’aquesta manera, l’equip de cuidadors podrà atendre amb més cura les necessitat de totes dues.

No obstant això, el Zoo ha subratllat que gràcies a l’actual instal·lació d’aquests animals, els visitants han pogut assistir al part del cadell sense que mare o filla se sentissin molestes ni amenaçades.

La gestació de les girafes dura de 450 a 468 dies i, normalment, pareixen una sola cria que ja mesura gairebé dos metres d’alçada. A diferència de la majoria dels mamífers, la mare dona a llum dreta i fins tot mentre camina.

Les cries passen la major part del temps de les dues primeres setmanes de vida ajagudes, protegides per la mare.

El Zoo de Barcelona participa en el Programa Europeu de Conservació de girafes, una espècie que la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (IUCN) considera com amenaçada. Antigament, la girafa s’estenia per gran part d’Àfrica, però la progressiva desertització del seu hàbitat a causa de les activitats humanes, com la desforestació, la caça furtiva o els conflictes geopolítics, han restringit molt la seva àrea de distribució. De fet, només queden poblacions dins dels parcs nacionals i altres àrees protegides.

Per això, l’Ajuntament de Barcelona considera “imprescindible” l’existència d’aquesta espècie en parcs zoològics amb l’objectiu de crear un reservori de més de 500 individus per a possibles reintroduccions quan les condicions dels seus hàbitats naturals ho facin viable.

En aquest sentit, la Fundació Barcelona Zoo estudia un projecte de col·laboració amb les autoritats del Níger per a la conservació in situ de la subespècie de girafa Peralta, la més emblemàtica del Sahel, i així poder assegurar la viabilitat de la seva reduïda població.

La tinent d’alcaldia Laia Bonet ha celebrat el naixement de la girafa: “Treballar per les espècies amenaçades o amb disminució d’individus és fonamental per aturar la pèrdua de biodiversitat del planeta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona