Medi ambient

Sense permís per reparar un passeig a Lloret

Costes denega l’autorització a l’Ajuntament per refer els desperfectes a Fenals i ajorna qualsevol intervenció

A Tossa esperen directrius per reposar la sorra perduda

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat (Junts), ha explicat que la reparació del passeig de Fenals, afectat pel temporal Glòria, s’ha endarrerit perquè no poden intervenir en un espai que no és de titularitat municipal. A més, però, l’Estat denega l’autorització del consistori per intervenir-hi i reparar el descalçament del passeig, hi afegeix Dulsat.

Igual que l’alcaldessa de Tossa de Mar, Imma Colom, i el seu homòleg de Blanes, Àngel Canosa, Dulsat va ser dimecres a tocar del pont de la carretera de Malgrat de Mar (Maresme), trencat fa més d’un mes, per reclamar més suport de la Generalitat i l’Estat. “Ni tan sols rebem el permís per reparar-ho nosaltres mateixos ni assumint el cost i reclamant després que ens ho paguin.” L’alcalde demana des de fa dies un contacte directe amb Costes. De moment està pendent d’una trobada, sense data, amb la directora general, segons assegura.

L’alcalde recorda que la titularitat del passeig de Fenals és des de fa pocs mesos de l’Estat –abans era de la Generalitat–. Afirma fins i tot que l’Ajuntament estaria “encantat de rebre’n la titularitat, un cop estigui esmenat i feta [la reparació]”.

Malgrat la falta d’autorització per intervenir-hi, el batlle confia que per Setmana Santa es podran haver reparat els danys a Fenals. També a Tossa confien que d’aquí a un mes les coses estiguin més clares.

“Tenen autorització?”

A Tossa, Colom afirma que han quedat sense sorra a Salionç, cala Bona i es Codolar. “No hi ha platja i hem de saber si ho fan [Costes] o ho fem. Si ho paguen o ho paguem. Ho podem fer? O ho fareu vosaltres?”, resumeix gràficament. La mateixa indefinició municipal reben els que tenen una guingueta a les cales. “Si ho volen resoldre, tenen autorització per fer-ho?”

LA XIFRA

40
metres
han quedat afectats al passeig de Fenals pel ‘Glòria’. L’alcalde sosté que hi ha uns 30 cm de descalçament.

Colom: “Estem molt perduts”

L’alcaldessa de Tossa de Mar, Imma Colom (Junts), ha admès la falta d’una línia a seguir després dels efectes del temporal. “Primer ens han d’explicar què hem de fer”, lamenta. L’equip de govern, de Junts, Endavant i ERC, “s’ha arremangat” les primeres setmanes després del Glòria deixant un període inicial de quinze dies sense fer grans moviments, esperant que la sorra es ressitués.

L’alcaldessa afirma que la situació està gairebé resolta a la platja Gran i a la Mar Menuda, però que amb prou feines hi ha sorra a Salionç, cala Bona i es Codolar, assenyala. Valora les gestions fetes per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), però l’Ajuntament encara està esperant que personal del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (Miteco) els digui què han de fer. “Falta molta sorra, i ens han de dir quina és la millor solució. Ara s’està parlant del canvi climàtic, i hem de saber quina és la millor manera de reposar la sorra.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona