Medi ambient

El govern deixa al calaix la zona eòlica més polèmica, prevista al Baix Camp i el Priorat

Aprova sense grans canvis les altres set àrees de concentració de nous parcs, sis de les quals afecten el Camp i l'Ebre

Dels 769 megawatts de potència que preveuen les set zones de desenvolupament prioritari (ZDP) aprovades ahir pel govern, 489 es generaran al Camp i a l'Ebre, unes comarques on l'energia eòlica ja està força implantada. Precisament, és en aquestes comarques on el govern ha desistit de moment de tirar endavant una de les ZDP, la del Baix Camp i el Priorat, amb una potència de 45 megawatts. Aquesta decisió ha estat valorada molt positivament pels representants municipals dels pobles afectats, Porrera, Cornudella de Montsant, Arbolí i Alforja, que van fer un front comú en contra del nou mapa eòlic ja que van considerar que no valorava el paisatge ni tenia en compte l'impacte mediambiental. L'alcaldessa de Porrera, Mercè Juncosa, reconeix: «El fet que els quatre alcaldes anéssim a l'una ha estat clau.» L'objectiu ara, segons apunta, «és que l'aprovació sigui definitiva», i en aquest sentit continuaran treballant-hi.

D'altra banda, Eoliccat, l'Associació Eòlica de Catalunya, va celebrar, tot i el retard, l'oficialització de les set ZDP. No obstant això, el seu president, Ramon Carbonell, va alertar que la Generalitat es quedarà a 420 megawatts dels 3.500 previstos i va demanar la convocatòria urgent dels concursos perquè els promotors puguen presentar els projectes. En aquest sentit el director general d'Energia de la Generalitat, Agustí Maure, va avançar que el termini per presentar els projectes acabarà el 31 de juliol i la Generalitat els adjudicarà abans de final d'any. Maure també va destacar «el consens» a l'hora de delimitar les zones. Un punt respost pel portaveu de la Plataforma de la Terra Alta, Jesús Carbó, tot assenyalant que a la plataforma l'han convocat avui, i va lamentar «la massificació» eòlica a la Terra Alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona