Medi ambient

La pluja fa créixer molt el cabal de la majoria de rius

El Ripollès i la Garrotxa van ser les comarques on ahir les precipitacions van ser més abundants

L’episodi de pluges que està afectant les comarques de Girona va provocar, ahir, la crescuda del cabal de la majoria de cursos fluvials. Les quantitats de pluja més destacades es van registrar al Ripollès i la Garrotxa. Fins al vespre, havien caigut 53 litres per metre quadrat a Sant Joan de les Abadesses i 37 a Sant Pau de Segúries i a Olot. En alguns trams del riu Freser, al Ripollès, l’aigua va arribar al nivell d’alarma i Protecció Civil va haver de recomanar que la gent no s’acostés a les seves vores. A Ripoll, on s’ajunten el Freser i el Ter, aquest darrer va créixer considerablement i, durant una estona, va arribar a portar prou cabal perquè es considerés que entre la capital ripollesa i les Masies de Roda (Osona) hi havia risc d’inundació de les zones baixes, segons l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Dissabte, ja s’havia augmentat el cabal de sortida de l’embassament del Ter al Pasteral per motius de seguretat, en previsió que l’entrada d’aigua del riu al sistema Sau-Susqueda-el Pasteral s’incrementaria al llarg del cap de setmana.

En cotes més baixes, també es van deixar notar els efectes de la pluja. Un despreniment a la catenària va obligar a reduir a una sola via la línia R-11 entre Figueres i Llançà. Els Bombers, per la seva banda, van haver de fer diferents sortides relacionades amb la pluja. A Sarrià de Ter, van treure dos arbres que s’havien tombat al carrer Major; a Girona, van retirar una branca a la pujada de les Pedreres; a l’Escala, van haver d’intervenir en un immoble de l’avinguda Montgó, i a Figueres, en un balcó del carrer de la Jonquera on una pèrgola havia quedat tombada.

LA XIFRA

132
metres cúbics per segon
va portar el Ter al seu pas per Ripoll a primera hora de la tarda d’ahir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona