Medi ambient

Afrucat diu que les pedregades del juny fan reduir la previsió de la producció catalana de fruita de pinyol un 28%

Calculen que, per primera vegada en més de deu anys, la collita de préssecs i nectarines no arribarà a les 400.000 tones

La previsió de la producció catalana de fruita de pinyol ha baixat un 28%, segons l’actualització de l’Àrea Tècnica d’Afrucat, a causa de les inclemències del temps d’aquest hivern i les darrers pedregades del juny, principalment a la zona del Baix Segrià.

Segons aquests càlculs, seria la primera vegada en més de deu anys que la collita de préssecs i nectarines catalanes no arribaria a les 400.000 tones. Si es compleixen les previsions, la collita se situarà al voltant de les 350.000 tones, lluny de les 413.050 tones previstes al maig.

Tot i aquesta davallada, les empreses fruiteres afirmen que, tret de casos molt puntuals, està assegurat l’abastiment a les cadenes de distribució que ja tenen compromès el producte per a tot l’estiu. Segons Afrucat, l’estiu climàticament atípic d’aquest any, amb pluges i temperatures baixes retreu el consum.

En aquesta ocasió, però, expliquen que la davallada de producció està funcionant de coixí per no fer caure els preus com ha succeït en altres campanyes i com pot ser el cas d’altres fruites com la síndria que ha vist com s’enfonsaven les seves cotitzacions en la darrera setmana.

Segons el director d’Afrucat, Manel Simon, “els que patiran més aquest estiu són aquells operadors que busquen fruita fora de les programacions i que es trobaran amb un mercat on hi haurà escassedat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona