Medi ambient

Estudiaran les característiques de la superpoblació de conills a l'Alt Camp

Els alcaldes insten la Generalitat a trobar solucions a la problemàtica

La problemàtica de la superpoblació de conills que afecta gran part de la comarca des de fa quatre anys preocupa tots els municipis. Així ho va certificar el consell d'alcaldes, que dijous al vespre es va reunir a Rodonyà. Els responsables municipals ho qualifiquen de plaga, però el Departament de Medi Ambient de la Generalitat rebutja aquest qualificatiu.

Els batlles de l'Alt Camp han acordat demanar al Departament de Medi Ambient que es reactivi la comissió creada fa dos anys per tractar aquest problema i exigir solucions a la superpoblació de conills. Paral·lelament, el Consell Comarcal de l'Alt Camp encarregarà un estudi sobre les característiques de la població de conills per determinar si són autòctons o no. Finalment, es demanarà a la Unió de Pagesos que periti els danys ocasionats pels conills als conreus de la comarca.

D'altra banda, el consell d'alcaldes donarà suport al sindicat agrari en les seves accions contra els robatoris que afecten les explotacions agràries del Camp de Tarragona i instarà el Departament d'Interior de la Generalitat a elaborar un cens dels punts de venda d'aquest material robat als pagesos.

En la trobada de dijous també es va donar a conèixer l'informe relatiu a l'establiment del servei públic comarcal de neteja viària i es va presentar la Barcelona/Catalunya Film Comisión (BCFC). Aquesta organització vinculada a la Generalitat ofereix la possibilitat d'incorporar-se a una base de dades de localitzacions per a pel·lícules, produccions televisives, anuncis publicitaris i altres productes audiovisuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona